Nejste přihlášen/a.
Je nutné dělat základní nastavení EGR ventilu po odpojení baterie, nebo se nastaví sám?
8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
007cz
Neznám EGR u kterého je nutné dělat základní nastavení. U některých je po výměně nebo vyčištění nutné smazat adaptační data. Jaká diagnostika to píše?
asd1
Jak píše bery - není to vadný egr který se seká, nedosahne krajnich poloh a kvůli tomu aut.nastaveni neprobehne správně a vyskočí že neprobehlo?
bery®
A nebo možná jen není splněna nějaká podmínka k tomu, aby adaptace vůbec začala. Třeba to může blokovat chyba něčeho jinýho, nebo je to opravdu jen podmíněný teplotou motoru a jednoduše ještě nenastala situace teplého motoru a chvíle zapnutého zapalování.
Já jsem se nedávno natrapil se škrtící klapkou u O 1,6/75, denně uložená chyba adaptace klapky, přes VCDS vůbec nešla spustit. A ono to bylo mrazem! Nikde jsem o tom nic nenašel, ale při hodně minusový teplotě nasávaného vzduchu se nastavení nespustí. A já mám falešnej "mráz v sání" i v létě, aby to na LPG bylo živější![:) :)]()
Já jsem se nedávno natrapil se škrtící klapkou u O 1,6/75, denně uložená chyba adaptace klapky, přes VCDS vůbec nešla spustit. A ono to bylo mrazem! Nikde jsem o tom nic nenašel, ale při hodně minusový teplotě nasávaného vzduchu se nastavení nespustí. A já mám falešnej "mráz v sání" i v létě, aby to na LPG bylo živější
Taky jsem si to myslel, jenže diagnostika píše, že nebylo provedeno zákl. nastavení EGR
doplněno 25.02.24 07:20:
V302 V-checker profi diagnostika VW group SIXTOL
bery®
Nevím, jaký přesně podmínky musí být splněny pro to, aby nastavení probehlo samo, ale obecně bych zkusil po zhasnutí plně ohřátého motoru na chvilku odpojit baterku a po připojení pak nechal chvilku zapnutý zapalování. V tu chvíli se obvykle nastaví škrtící klapka a u EGR bych to očekával taky. A nebo je vadnej/úplně zanesenej a neshopnej volně dosáhnout krajních poloh a to brání provedení nastavení![:( :(]()
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]