Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký klíč na tento filtr?

Od: doutnak® odpovědí: 12 změna:
Ahoj..Každý rok kupuji na Sharana olejový filtr, ale tentokrát jsem čučel na to osazení dole-viz foto..Ještě jsem se s tím nesetkal..Neví někdo, jak vypadá klíč na takovýto filtr? Samozřejmě to půjde vyměnit i bez něj-klasicky..ale jen mne zajímá,jaký by na toto měl být nástroj? ;)
Jaký klíč na tento filtr?
Jaký klíč na tento filtr? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

4x

Na to asi ,,spešl,, klíč nebude ( jestli ano tak se zeptat výrobce filtru ).Dal by se taky udělat - dva plocháčky nebo tyčky navařené na kulatině ( zbytečnost ).Tento filtr má vroubkování po obvodu,tak se asi počítá s normálním odmontováním pomocí třeba i řetězu z kola - výroba samodomo a nikdy nezklamalo.Na co zbytečně kupovat.Ty povolováky filtrů na domácí použití jdou udělat za chvíli za nulovou investici.V nejhorším jestli to nějaký prase utáhne na fest,tak zaraženej šroubovák do obalu to na povolení jistí.

hodnocení

2x
Mně přijde, že do toho na povolení půjde strčit jakýkoli vhodný kus plochého železa, ale zjevně nechtějí, abyste to stejným způsobem i utahoval.

mnd®
hodnocení

1x

slavco31: ...to vybranie nie je určené na povolenie.

A jak to víte? Tak sem dejte aspoň odkaz na ten klíč na dotiahnutie.

Ledaže by ten ftr měl opačný závit pak by měl slavco pravdu.

Hej zle som si to všimol,myslel som si,že je tam ešte navarený plech.

hodnocení

0x

No,ak tam pasuje niejaký kľúč,tak len na dotiahnutie, to vybranie nie je určené na povolenie.

Podle tvarování by to mělo pasovat právě na povolení. Navíc jsem snad nikdy neviděl, že by se filtr dotahoval nějakým klíčem/nástrojem.

hodnocení

0x
To extra longlife doživotní filtr, jen se pořádně utáhne a už nikdy nepovolí:)
hodnocení

Vzhledem ke stavu a stáří auta už bude asi "doživotní" *smich* Asi dává smysl nějaký klíč na toto osazení- a to i na utáhnutí.Filtr je totiž moc blízko chladiče a jiné nástroje-klíče s řetězem apod..tam moc nejdou..málo místa..takže i utáhnutí rukama je problém..
Já teď měl problém povolit filtr u fabie 1,4mpi(takže přístup úplně královskej i s jakýmkoli vercajkem). Byl v autě jen ctvrt roku a těsnění se tak přilepilo nebo nabobtnalo, že jsem řetízkem filtr úplně rozmačkal. Asi nabobtnalo, protože s ním nešlo hnout zhruba celou první otáčku. Filtr byl myslím Mann, dotahuju samozrejme jen rukama.
hodnocení

U Astry 1,7td-pokud nebyl zvedák nebo aspoň nájezdy, bylo potřeba shodit PP kolo na výměnu oilfiltru.. Ikdyž tam byl "kvalitní" podběh homemade z linolea,tak dokázal malý filtřík za rok shnít z venku! Při výměně se rozmačkal jak plechovka od piva..*smich* Takže byla taky vždy chuťovka se do toho pustit..byl hned na prsou motoru u řemenic.

hodnocení

0x
Rukama za obvod filtru utáhne
A prohluben je tam kvůli povolení, jak píše @tomkk,strci se tam plochac a povolí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]