Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které chladivo do staršího vozu?

Od: lakyn odpovědí: 4 změna:
Zdravím mám Renault Twingo c06 a mám v něm růžové chladivo. G12. Auto je rok výroby 2003 a v servisu mi chtěli vyměnit za g10, prý mi to může poškodit motor. Chtěl jsem se zeptat co je na tom pravdy a zda je to opravdu nutnost.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Na to servis přišel jak? Podle mazacího plánu Shell tam patří růžová G12+

5 litrů, interval výměny je 4 roky/ ca 130kkm

Find the right oi/...

hodnocení

2x
*palec* @asd1
Castrol doporučuje též G12+.
Ale Renault používá "vlastní"- žlutozelenou, v Renckovi z r. 2004 jsem ji měl. Viz třeba prodejoleju.cz/... . Tak jestli v servisu neměli na mysli tuto.
asd1

Tak Renaultí normu 41-01-001 typ D mají obě, jak růžová G12+ tak ta žlutozelená...

hodnocení

0x

A co může poškodit motor, G10 nebo G12 nebo výměna G12 za G10? V principu žádné chladivo motor poškodit nemůže, jen může použitím nevhodného chladiva dojít k poškození hlavně gumových, popř. plastových těsnicích elementů a k uvolnění usazenin po původním chladivu, které mohou pak ucpávat součásti chladicí soustavy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]