Zdravím mám Renault Twingo c06 a mám v něm růžové chladivo. G12. Auto je rok výroby 2003 a v servisu mi chtěli vyměnit za g10, prý mi to může poškodit motor. Chtěl jsem se zeptat co je na tom pravdy a zda je to opravdu nutnost.
@asd1 Castrol doporučuje též G12+. Ale Renault používá "vlastní"- žlutozelenou, v Renckovi z r. 2004 jsem ji měl. Viz třeba prodejoleju.cz/... . Tak jestli v servisu neměli na mysli tuto.
asd1
Tak Renaultí normu 41-01-001 typ D mají obě, jak růžová G12+ tak ta žlutozelená...
A co může poškodit motor, G10 nebo G12 nebo výměna G12 za G10? V principu žádné chladivo motor poškodit nemůže, jen může použitím nevhodného chladiva dojít k poškození hlavně gumových, popř. plastových těsnicích elementů a k uvolnění usazenin po původním chladivu, které mohou pak ucpávat součásti chladicí soustavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.