Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je pravda o řazení rychlostí Citronu C 3 Picaso

Od: autobus® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

najde se prosím někdo ochotný kdo se podělí o své VLASTNÍ zkušenosti s řazením rychlostních stupňů Citronu C 3 Picaso. Mám ho v hledáčku jako výměnu stávajícího vozu za ojetinu kvůli manželce, která má problém s chůzí a hlavně s nastupováním . Pro upřesnění manželka neřídí a z různých racenzí jsem stačil zjistit, že řazení-vyřazení rychlostních stupňů je problém. Jaká je pravda?*slunce*Oln

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zatím jsem s žádným citroenem a pugem s MANUÁLNÍ převodovkou nikdy problém s řazením neměl (zejména jak někeří pisálkové píší nepřesné řazení!). Problém může nastat pouze u starších převodovek kde je řezení přes týhla kdy tato díky zatuhnutí nebo spíš zareznutí a následně k orušení pryžové částí se může rapidně zhoršit řazení-oprava je velmi jednoduchá-výměna táhel, u některých modelů PSA sezhora horší je u druhých kdy je to přístupné zespodu auta, nejdražžší bylo za ccca 220kč krátké (2ks za asi 150kč nebo výroba nové tyčky z dílu na fáčka či starých vzper kufru. což ale ais u C3 Picasso není a je řazení přes lanovod a tak může nastat problém z neseřízení.K robotizované či rovnou automatické se nevyjadřuji-nemám osobní zkušenosti, ale všeobecně -pokud se provádí kvalitně údržba. předpsaný olej do převodovky pak jsou tyto OK Což při zhoršeném řazení pomůže mnohdy i výměna oleje v manuální převodovce-zejména když se slepě věří že náplně v převodovkách jsou doživotní!

Jezdil jsem celkem s deseti různými citroeny a peugeoty, jak soukromé tak se služebními.

hodnocení

Děkuji za Vaší rychlou a věcnou odpověď. Určitě nevěřím všemu co jsem o problému řazení vyčetl ale zkusil jsem dát dotaz navíc a čekat na lepší hodnocení. Ještě jednou dík. Olin

Přeji šťastnou ruku při výběru!

hodnocení

3x
O jak starém autu se bavíme? V pátek jsem jel s tím autem z roku 18 asi 200 km. Žádný problém, jelo se s ním stejně jako se služebním Partnerem. Ale pokud chcete svou zkušenost, zajeďte si do bazaru to auto projet a uvidíte
hodnocení

Doplňuji, že se jedná o ročník 10 a díky za Vaší radu. Olin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]