Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokování výjezdu otázka, pomoc

Od: secretname684® odpovědí: 13 změna:

Zdravím mám problém se spolumajitelem rodinného domu ve kterém nebydlí. Jelikož spolumajitel nám rád dělá ruzné naschvály a provokace tak nám dnes postavil před společný vjezd své auto a blokuje mi tak moje auto které potřebujikaždý den. Normálně si ho parkuje vedle mě na náš společný pozemek. Auto stojí ve směru jízdy na komunikaci cca 40cm od chodníku uprostřed Křižovatky T. Zajímá mě jestli mě tak může blokovat když se jedná o společný vjezd podle mě a dalších lidí nemůže. Má tedy cenu to řešit přes policii a jaký může mít přibližný trest? Přikládám i nákres situace, případně mi napište i vaše zkušenosti s takovými malomocnými jedinci. Děkuji :)

Blokování výjezdu otázka, pomoc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Zákon 361/2000, § 27 (1) Řidič nesmí zastavit a stát

n) před vjezdem na pozemní komunikaci z polní nebo lesní cesty nebo z místa ležícího mimo
pozemní komunikaci, (to je vjezd, garáž, atd.)

Stačí takto?

Pro přesné posouzení je třeba místo vidět.

hodnocení

Děkuji za odpověď, snad to bude tak snadné *palec2*

Jasně, snadné to je, ale domluva s některými je nesnadná.

hodnocení

spíš nemožná, bohužel

Pak pomůže Policie.

Snad.

Nic jiného než volat PČR nelze, pokuty se teď zvyšovaly, tak třeba ho to přestane bavit. S tímhle blbem společně vlastníte domek? No to si asi ještě užijete, to vás docela lituju.

hodnocení

Rozkmotřená rodina bohužel, barák na půl je největší možné peklo

aa*
hodnocení

3x

Podle tvého nákresu stojí v křižovatce, takže volat policii. Ať se o to postará.

Ale v křižovatce může stát, před vjezdem nikoliv.

ttt

pro jistotu vytisknou znacku - Neparkovat vjezd

copy-color.cz/...

@aa: V křižovatce sice stojí, ale legálně. Nelegálně stojí před tím vjezdem.

@ttt: Kdybys řádně četl, tak bys sem nepsal nesmysly. Nehledě na to, že "nějaká DZ vytištěná na papíře" je k ničemu, nemá právní platnost.

asd1

V té T křižovatce stát smí pouze pokud tam zbyde 3m pro každý směr jízdy tj. 6 metrů.

Před vjezdem nesmí ani zastavit. Brání vjetí/ vyjetí auta = cajti musí nařídit odtah (nebo ho sehnat aby hned odjel)

Nápis vjezd pomůže i když to není oficiální značka, o argument víc že to vjezd je.

hodnocení

2x
Já bych mu to přestavěl na gril, ale to je nelegální...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]