Nejste přihlášen/a.
Upadla mi koncovka navařená na výfuk (originální) respektive uhnila. Namontoval jsem místo ní obyčejnou koncovku pomocí spony.
Nebude ta obyč koncovka vadit na STK?
Pardon za vložení do rubriky moto, jedná se o auto
1x
Na to lze těžko odpovědět, protože to závisí na posouzení konkrétním technikem na STK. Já jsem měl například 25 let na voze přední a zadní mlhovky ovládané jedním tlačítkem a pak mne na jedné STK vyhodil, protože to prý musí být ovládané tlačítky dvěma a je to tudíž závažná vada, což je nesmysl, ale nemělo smysl s ním o něčem diskutovat. Ono je to obecně o tom jakým způsobem si stěžovat na STK.
Může jim vadit ten urezlý výfuk a řeknou, že když je urezlý na konci, bude urezlý pravděpodobně i jinde. Anebo jim bude vadit, že koncovka nemá atest.
Obecně platí, že koncovka by vadit neměla, když je to jen kus kovu. Výfuk bych raději ale vyměnil.
Pkud o bylo dobastelné pak ano , tem spínnač vadil, pokud to bylo origo z výroby pak jste jouda že jste se "nechal vyhodit"
Netuším zda to bylo "dobastlené". Každopádně to 25 let na STK nevadilo.
A zákon č. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích říká: §32 (4) Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.
Z toho logicky plyne, že zadní mlhovky vždy a přední jen když chci, ale vždy při tom budou (MUSÍ!) svítit i ty zadní. Tudíž jedno tlačítko stačí, protože přední mlhovky se samy bez těch zadních zapínat nesmějí. A pokud si přední namontujete, tak je asi používat chcete. Je na vás jestli si domontujete i druhé tlačítko. Nemůže to být z povahy věci závažná vada. Závažná vada by byla, kdyby mlhovky nesvítily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.