Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koncovka výfuku

Od: pavlicek odpovědí: 10 změna:
Zdravím
Upadla mi koncovka navařená na výfuk (originální) respektive uhnila. Namontoval jsem místo ní obyčejnou koncovku pomocí spony.
Nebude ta obyč koncovka vadit na STK?
Pardon za vložení do rubriky moto, jedná se o auto

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nebude vadit pokud je systém těsný . Tedy dle toho co myslíte koncovkou!

pavlicek
hodnocení

Ano myslím pouze koncovku v nárazníku. Trubka zpět k tlumiči už je v pořádku.

hodnocení

1x

Na to lze těžko odpovědět, protože to závisí na posouzení konkrétním technikem na STK. Já jsem měl například 25 let na voze přední a zadní mlhovky ovládané jedním tlačítkem a pak mne na jedné STK vyhodil, protože to prý musí být ovládané tlačítky dvěma a je to tudíž závažná vada, což je nesmysl, ale nemělo smysl s ním o něčem diskutovat. Ono je to obecně o tom jakým způsobem si stěžovat na STK.

Může jim vadit ten urezlý výfuk a řeknou, že když je urezlý na konci, bude urezlý pravděpodobně i jinde. Anebo jim bude vadit, že koncovka nemá atest.

Obecně platí, že koncovka by vadit neměla, když je to jen kus kovu. Výfuk bych raději ale vyměnil.

Pkud o bylo dobastelné pak ano , tem spínnač vadil, pokud to bylo origo z výroby pak jste jouda že jste se "nechal vyhodit"

Netuším zda to bylo "dobastlené". Každopádně to 25 let na STK nevadilo.

A zákon č. 361/2000Sb., o provozu na pozemních komunikacích říká: §32 (4) Přední světla do mlhy smí řidič užít jen za mlhy, sněžení nebo hustého deště. Zadní světla do mlhy musí řidič za mlhy, sněžení nebo hustého deště užít vždy.

Z toho logicky plyne, že zadní mlhovky vždy a přední jen když chci, ale vždy při tom budou (MUSÍ!) svítit i ty zadní. Tudíž jedno tlačítko stačí, protože přední mlhovky se samy bez těch zadních zapínat nesmějí. A pokud si přední namontujete, tak je asi používat chcete. Je na vás jestli si domontujete i druhé tlačítko. Nemůže to být z povahy věci závažná vada. Závažná vada by byla, kdyby mlhovky nesvítily.

S těma mlhovkama jsem to nikdy nepochopil, přední můžou, zadní musi... Přitom minimálně u oktavky jsou první poloha přední a teprve druhá poloha zadní... Aspoň, že ta zadní je v lampě dole a ne nesmyslně až nahoře jako u feldy :) Ale zas to zabíjí přední, nahoře v reflektorech, přitom dole jsou zbytečný mřížky...

Logicky plyne, že neumíte odpovědět na dotaz! Ještě ejdnou bylo to dodatečně nebo z výroby?!

pavlicek
hodnocení

Právě že výfuk je celý v pohodě. Jedná se pouze o koncovky které upadly v tom sváru v nárazníku. Minulý měsíc jsem dělal STK a v pohodě. Ani jedna závada. Ptám do abych nemusel kupovat celý koncový díl výfuku za 23.000 kč což se mi zdá kvůli koncovkám blbost.

pavlicek
hodnocení

Koupil jsem tyhle dvě obyč. Nechci aby moje GT mělo jen dvě díry v nárazníky bez konců . To vypadá blbě.
Koncovka výfuku
bobes*
hodnocení

Kámo už jsem slyšel víc takových případů, asi bych dal koncovku obyč a neřešil to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]