Nejste přihlášen/a.
No to nevím kde je problém, já při jízdě pravidelně poslouchám audioknihy, takže mě různé zvuky a pazvuky dost iritují. Nicméně i u služebního Fiatu Doblo v dieselu není nejmenší problém.
Ale když chcete tip na seniorský vůz, myslím, že výborná volba je Hyundai IX20 např
my sice nejsme senioři, ale za to dlouháni a i my se tam v pohodě poskládáme a posez je skutečně pohodlný. Hluk motoru je naprosto v pohodě.
Opel astra cupé bertone -benzím 1.8... tiché auto .. skoro jako vesmír. Na semaforu neslyšíte eco motor . Za jízdy kráása ticho.
Ano, tuhle Octavii jsem taky měl, je tichá ve městě. Ale tím, že má krátké kvalty a jen 5kvalt je nutné ji zejména na dálnici točit až někde ke 4 tis ot/min. A to už fakt tichá není. Navíc - tazatel chce seniorské auto s vyšším posezem. A to Octa rozhodně není. Přiznávám, že též preferuji takový typ aut, i když nejsem senior, ale spíš dlouhán a do Octavie se mi fakt leze blbě.
pozor - záleží na typu auta, ale i na daném motoru a výbavě. Někdy ty levnější výbavy obsahují méně odhlučnění. Pro jízdu na dálnici některé motory točí více otáček a pak jsou hlučné. Např. 1.5 dpi v hyundai i30 má ve vyšších rychlostech hlučnější rezonující výfukovou soustavu, lepší motory mají na toto už vyladěné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.