Nejste přihlášen/a.
3x
Dávám lepší H7, každý značkový výrobce má tři verze:
- slabší jas, ale delší životnost (vhodné pro reflektory s nesnadnou demontáží),
- vysoký jas, krátká životnost,
- střední jas se střední životností.
A POZOR. Pokud elektronické jištění, měnit obě současně. Elektronika vyhodnotí nestejné odběry proudu a nechá nouzově svítit jen tlumená světla.
Nám ve firmě kupují OSRAM H7 ultra life 64210ULT 55W 12V duobox. Neznačkové se neosvědčily, krátká životnost.
doplněno 17.02.24 20:31:
OSRAM H7 ultra life 64210ULT 55W například zde nebo v páru zde.
Ještě si dát pozor na prodejce. Ceny mohou být až 3 násobně rozdílné za stejnou žárovku
0x
Za mě zcela zbytečný. Pokud nemáte nějakou oční vadu , nebo zažloutlé skla světlometů, tak i obyčejná H7 svítí zcela dostatečně, zejména když tyto auta svítí na dálku čtyřmi světlomety.
@vernon, díky za info. Bohužel ty Night Breaker LEDky od OSRAM jsou legální jen pro pár aut v ČR, viz. přiložené seznamy.
| 240116 H7-LED GEN1 CZ.pdf | 341.03 kB | |
| 240116 H7-LED GEN2 CZ.pdf | 343.37 kB |
@vernon: Aha, tak nic. Nějak mi nedošlo, že mluvíš o halogenových žárovkách v té řadě výrobků Night Breaker. ![]()
To Vernon - no, ty NightBreaker mají výrobcem udávanou životnost směšných 250 hodin, což v kombinaci s desetinásobnou cenou vůči obyčené H7 není zrovna terno. Ale chápu, že někdo se slabším zrakem a ročním nájezdem pár km mezi Penny a poštou to může ocenit a živnotnost mu pak vyjde na několik let
0x
Do tech bez cočky se dávaj s měnší svítivostí a supr
Ale když si nekdo do fabie, dodávky, offrouda, nebo čehokoli s čirou optikou, kde není jakýkoli stínítko, nasere ledky s velkoplošnýma COB chipama a teplotou 6-8000k, je to peklo, tyhle hovada vůbec nechápou, jak to má svítit a principy jak toho docílit.
0x
svetzarovek.eu/...
0x
Používal jsem běžně Nightbreaky ve Ford Focus1, ale neměl jsem denní svícení a žárovky vydržely cca v mém dennodenním režimu cca 6 měsíců... Několik let po sobě a vždy tak těch 5- 6 měsíců. Pak byla nějaká novější varianta co měla mít větší životnost, ale nezaznamenal jsem žádnou změnu. Zase stejný interval jako u těch Nightbreaků. U Fordu je napětí v palubní síti spíš nižší... Takže svítí dobře, ale výdrž nic moc. Ale kdo má denní svícení a nemá náročný dennodenní provoz s mnoha starty, tak by to přínos asi mělo...
0x
doplněno 22.02.24 13:01: S tím ničením paraboly to může být komplikovanější, neničí ji jen samotná teplota, ale to záření a bude to tedy krom výkonu závislé na spektru. Čekal bych, že vyšší chromatická teplota bude agresivnější, ale jestli je to výrazné..
Vyšší svítivost je z pravidla na úkor teplot - takže to likviduje i parabolu - no a špatná parabola pak méně svítí... takže kdo používá ty "lepší", ničí si tím vlastně světlomet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.