Nejste přihlášen/a.
Dávám lepší H7, každý značkový výrobce má tři verze:
- slabší jas, ale delší životnost (vhodné pro reflektory s nesnadnou demontáží),
- vysoký jas, krátká životnost,
- střední jas se střední životností.
A POZOR. Pokud elektronické jištění, měnit obě současně. Elektronika vyhodnotí nestejné odběry proudu a nechá nouzově svítit jen tlumená světla.
Nám ve firmě kupují OSRAM H7 ultra life 64210ULT 55W 12V duobox. Neznačkové se neosvědčily, krátká životnost.
OSRAM H7 ultra life 64210ULT 55W například zde nebo v páru zde.
Ještě si dát pozor na prodejce. Ceny mohou být až 3 násobně rozdílné za stejnou žárovku
Za mě zcela zbytečný. Pokud nemáte nějakou oční vadu , nebo zažloutlé skla světlometů, tak i obyčejná H7 svítí zcela dostatečně, zejména když tyto auta svítí na dálku čtyřmi světlomety.
@vernon, díky za info. Bohužel ty Night Breaker LEDky od OSRAM jsou legální jen pro pár aut v ČR, viz. přiložené seznamy.
![]() |
240116 H7-LED GEN1 CZ.pdf | 341.03 kB |
![]() |
240116 H7-LED GEN2 CZ.pdf | 343.37 kB |
@vernon: Aha, tak nic. Nějak mi nedošlo, že mluvíš o halogenových žárovkách v té řadě výrobků Night Breaker.
To Vernon - no, ty NightBreaker mají výrobcem udávanou životnost směšných 250 hodin, což v kombinaci s desetinásobnou cenou vůči obyčené H7 není zrovna terno. Ale chápu, že někdo se slabším zrakem a ročním nájezdem pár km mezi Penny a poštou to může ocenit a živnotnost mu pak vyjde na několik let
Používal jsem běžně Nightbreaky ve Ford Focus1, ale neměl jsem denní svícení a žárovky vydržely cca v mém dennodenním režimu cca 6 měsíců... Několik let po sobě a vždy tak těch 5- 6 měsíců. Pak byla nějaká novější varianta co měla mít větší životnost, ale nezaznamenal jsem žádnou změnu. Zase stejný interval jako u těch Nightbreaků. U Fordu je napětí v palubní síti spíš nižší... Takže svítí dobře, ale výdrž nic moc. Ale kdo má denní svícení a nemá náročný dennodenní provoz s mnoha starty, tak by to přínos asi mělo...
Vyšší svítivost je z pravidla na úkor teplot - takže to likviduje i parabolu - no a špatná parabola pak méně svítí... takže kdo používá ty "lepší", ničí si tím vlastně světlomet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.