Nejste přihlášen/a.
Marketing ... nic víc
Fuj tajxl 507.00 ... to je přece olej pro mazání dveří u chlíva. Degradovaný olej, který nemyje a má málo aditiv.
To, že výrobce doporučuje normu (507.00) pro své motory, je dnes hlavně BYZNYS, a z akreditace má jen další peníze. Snaží se odlišit svůj výrobek - substitut na monopolistický substitut a žádat za svůj výrobek více peněz.
Taky si dáte pouze zmrzlinu, kde je mléko pouze z krávy, která se pase na jižním svahu ve francouzském Lyonu? Ne.
Neznám značkový olej, který by normu 507.00 neplnil i když není na něm vyznačená. Samozřejmě se nebavím o SHITOIL někde z Afriky či KLDR
Ukažte mi Poly Alfa Olfein (PAO) který má Ash víc jak 0,8% norma 507.00 je 1,5% - 10W-40 má 1,1 - 1,3% ...atp ...
To co je zde mnou uvedeno platí pouze pro interval výměny max 15.000km, a tazatel uvedl dobu výměny 10.000km. Nechat olej i Long life v motoru třeba 30.000km považuji za barbarství, kdy jde o marketingový tah pro ušetření nákladů na servis, který se pak promítne v peněžence dalších vlasníků poté, co jim firma auta prodá. Jen abyste mě nekamenovali za LongLife (nesmysly) normy - interval výměny.
Tak asi to tak dopadne, že tam zase přijde obyč 10w-40. Říkal jsem majiteli, že to v PD motoru nemá co dělat, ale chce tam to, co tam měl, co tam prý dával i předchozí majitel, co dává jeho bratr do stejnýho auta a furt to jezdí ... Já se osobně domnívám, že při cca 10tkm intervalu musí takhle konstrukčně starýmu motoru stačit skoro jakejkoli dnešní olej a snad .to bude i lepší, než 507 olej v druhý polovině longlife intervalu.
Sám jsem výhradně "benzíňák", ale beru to zjednodušeně podle API tak, že naše auta z let 2001-2009, s motory konstrukčně z 80.let (oktavky 1,6/75) a 60let s výjimkou přidaných hydroštelů (fabie), by měla přežít i i API SG a doporučený minimum API SL, takže dneší obvyklý API SN už je skoro zbytečně nový
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.