Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studený motor cuká

Od: vercaa odpovědí: 7 změna:

Ahoj všichni. Mám problém s Oplem Vectrou. V poslední době, když nastartuju motor, tak mi v něm vždycky jakoby začne cukat. Uděla to vždycky jednou během několika vteřin a jde u toho vidět, jak trošku poskočí otáčky. Dělá to ale jen při studeném motoru. Jakmile se zahřeje, tak to přestane. Nejvíc to dělá, když stojím na místě, nebo když se chci rychleji rozjet. Začalo mi to po výměne cívky. Žádná kontrolka ale nikde nesvítí. Nevíte čím to může být a jestli to je závažný problém, nebo to prostě cuká jen proto, že je venku zima. Dojíždím do práce do jiného města a nerada bych, aby mi to kleklo někde na dálnici. Děkuji za Vaše rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli to začalo všechno po výměně cívky, tak je klidně možné že je špatná a prostě občas vynechá, tedy sem tam některý z válců nedostane jiskru, to by odpovídalo i tomu cuknutí a změně otáček. Ta stará cívka byla úplně špatná, nebo proč se měnila? Není možnost zkusit ji tam dát zpátky a vyzkoušet?

vercaa
hodnocení

Stara byla uplne na odpis. V jednom místě byl ten plast tak prasklý, že bylo vidět tu jiskru jak šlehá ven. Ale pokud by byla špatná i tahle, necukalo by to i při zahřátém motoru?

cívka může být třeba při aktuálním počasí navlhlá a házet jisku kam nemá, jen to nevidíte jak u té staré. Po zahřátí motorového prostoru a tedy i cívky vlhkost zmizí a už funguje dobře. Je to jen můj tip, stát se to může ;) proto bych zkusil cívku ještě jinou, pro jistotu.

jami*
hodnocení

0x

Jestli to začalo po výměně cívky, tak to musí bejt cívkou, buď tou novou, nebo tou další co je v autě. Ale asi spíš tou starou, Každá podává jinej výkon a tak může docházet k nepravidelnosti v běhu motoru.

joudic*
hodnocení

0x

pokud ma auto ridici jednotku, mela by se po kazdem velkem zasahu do motoru resetnout (vytazeni +pólu baterie, navody jsou na www), coz civka bezesporu je, hodnoty v ridici jednotce se pote samy upravi dle noveho stavu "rozpoznaneho" jizdou

doplněno 27.11.12 17:34:

omrkl bych na vasem miste nejake Oplacke forum, ale u mojeho auta to bylo: zahrat motor, odpojit + na 10 minut, zapojit nastartovat podrzet otacky chvili na 900 pak 1200 a auto par km projet ruznym stylem jizdy, mozna staci jen odpojit baterii a pak zapojit a projet

vercaa
hodnocení

Chápu-li to dobře, stačilo by vytáhnout na určitou dobu baterii?

hodnocení

0x

co v tom je za motor a rok? kouknul bych na EGR ventil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]