Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem si octavii 3 a chtěl jsem si svépomocí na ni namontovat tažné zařízení. Správně bych měl zásuvku zapojit přes Can-Bus. Otázka je, pokud elektriku zapojím ze 7-mi kolíkové zásuvky tzv. natvrdo na zadní světla auta, jestli mi můžou vytknout na schvalovací kontrole na STK, že mi svítí kontrola žárovek na palubní desce (byť zásuvka bude "svítit" správně).
Budu totiž jezdit s vozíkem jen vyjímečně a po dobu jízdy s ním mi svítící kontrolka vadit nebude.
Děkuji za odpověď.
Jaroš
Legálně TK neprojde.
auto pozná vyšší odběr a buď jen vyhodí chybu nebo to vyhodnotí jako zkrat a odpojí to (?)
= minimálně spínací jednotku která světla použije jen pro ovládání relátek; správně i diagnostikou nakódovat v autě tažné aby o něm vědělo - to je kvůli stabilizaci která s vozejkem a bez vozejku pracuje jinak + ještě to může odpojovat couvací senzory aby neřvaly na vozejk.
Nejjednodušší ale i nejdražší je typová elektrika přímo pro konkrétní auto, ta má i konektory který se jen zapojí, pak jsou univerzální "dráty bez konektoru" nebo si "krabičku" zbastlit sám.
Holt mít chytrý auto neni jen výhoda..
Koupíš si "kouzelnou " krabičku určenou k O3, ale bez CANBusu a nebudeš mít problém. Jediným problémem budou couvací senzory, což lze i přes "kouzelnou" krabičku odpojit... Pokud máš hlídání žárovek, tak jako že ano, tak dám ruku do ohně, že se obvody žárovek tak jako u jiných vozidel odpojí a nesvítí...
Koupíš si elektroinstalaci s "kouzelnou " krabičkou určenou k O3, ale bez CANBusu .. Tuším, že od SVC (?).
Problém může být v tom, pokud budeš používat samostatná relátka, že u některých vozidel se jas žárovek mění PWM regulací, tak má žárovka více funkcí a přitom má jenom jedno vlákno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.