Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zrezlých prahů

Od: fghrztgfdc odpovědí: 5 změna:

Ahoj máte někdo zkušenosti s opravou zrezlých prahů? Mohl byste mě někdo odkázat na návod? Rozumím že se povrch musí zbrousit, odmastit, zakytovat, obrousit apod. ale přeci jen bych byl rád kdyby mě někdo mohl odkázat na návod pro kutily.

A asi pro vás hloupá otázka, ale jaký je rozdíl mez "Kytem" a "tmelem"?

Děkuji a přeji pěkný zbytek dne :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud jsou prahy rezavé natolik, že je to vidět zvenku, jsou na odpis. Takže buď komplet pečlivě vyvařit, nebo lépe vyměnit. Nějaká povrchová oprava nemá smysl. Nejspíš se při pokusu o odrezení probrousíte dovnitř.

Kyt a tmel je totéž. Jen to první není moc spisovné. ;)

Nebo kit , to pak vznikne Kitcar *smich*

hodnocení

1x
Až bude tepleji,tak já osobně bych toobrousil..Řezným! Kotoučem paradoxně!Protože brusný se ihned zalepí a zanese! Pak tmel s vláknem. OBROUSIT a pak jemný tmel.

Brusný kotouč - lamelák? A řezný? 2,5 mm?

Řezný třeba nejsilnější,ale netlačit, samozřejmě..Z mé zkušenosti se brusný zalepí okamžitě..Lamelákem bych to vzal až potom na konec..Záleží co a jakou rez chcete-chceš brousit..Opravuji takhle shnilé místa už roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]