Nejste přihlášen/a.
Mám stejný problém u Japonce. Ale neřekl bych pískání, ale takový výše položený hluk. OLEJ NOVÝ.- právě kvůli hluku nedávno vyměněný (před 300km) - dnes se to zase hluk objevil
Záleží co přesně ti tam hlučí.. Ale obecně na tyhle vrčení je dobrá metoda "zesil rádio a jezdi" a když se to rozsype tak celou převodovku z vrakáče za litr.. Vrčer může i diferák, spojkový ložisko (ale pokud to dělá jen na určitý kvalt tak je to v převodovce na tom kvaltu nebo poblíž), repas se vyplatí obvykle jen svépomocí za cenu dílů.
Cosi v převodovce mi vrčelo na dvou autech a na obou to vydrželo víc než auto (obě s tim daly dalších ca 100 kkm než šly z domu) Na jednom jsem to nechal zrepasovat co to je, na nic nepřišli a vrčelo to furt, tak jsem to nakonec nechal a jezdil. Tu převodovku jsem viděl rozebranou a taky jsem nic nenormálního nenašel.
no a co s tím při nájezdu 70.000km? Jak se mohlo kolečko přidřít, když tam byl olje? A je tam nyní nový. nový.
Řešit, nebo si koupit pernamentku na bus či vlak a strachovat se kdy se převodka zadře?
děkuji
Rozhodl jsem se, že koupím ten nejdražší převodovoý olej a znovu ho v převodovce vyměním. Třeba ten co jsem koupil si nesedl s mou převodovkou.
---------------- výlet -----------------
Takže jsem ujel asi 30km a mohu napsat toto
na 1. a 2. stupeň jsem pískání-hučení nezaznamenal.
na (3). a 4. stupeň to dělá, když se jede s kopce ↓
na 5. a 6. stupeň to dělá, když se jede s kopce ↓ či po rovině →.
Nejvíc to dělá na 6. tku s kopce ↓.
Do kopce ↑ to nedělá nikdy.
Jel jsem sám bez ženy mezivesnické cesty a slalom mezi dírami a 10km dálnice.
Zajímavosti:
Jednou to písklo krátce i na 3. stupeň když jsem dal nohu z plynu a jel skopce↓ - město 50km/h
Jednou auto začalo samovolně táhnout doprava, musel jsem držet volant, ale jak jsem trochu víc zabrzdil před kruháčem, tak se asi kolečka v převodovce domluvili a auto jelo zase krásně rovně.
Někdy tomu pískání pomohlo udělat slalom do leva a prava ... a pokračovat rovně. Na nějakou chvíli to ustalo. Třeba jsem koupil blbý olej, který si s mou převodovkou nerozumí, nebo ho má převodovka nesnáší. Jsem udělal chybu, měl jsem koupit červený Caastrol pro 6 kvaltové převodovky ...
PS: nemohl jsem to zničit tím, že jsem olej včas nevyměnil? Měl se měnit po 60.000 km a já ho vyměnil o 13.000 km později?
Nejdražší vůbec nemusí znamenat nejvhodnější.. Dej to co tam patří.
Hlavně do převodovky na GL4 nenalej GL5 a radši ani GL4+, tam "lepším olejem" naopak převodovku zničíš (materiál synchronů se nekamarádí s "lepšíma" aditivama v oleji)
A nepíská ti náhodou brzda? Sahni na kotouč jestli nehřeje, a můžeš zkusit odbrzdit nuceně (odtahnout desky, stačí minimálně) a jet bez brždění, jestli pískání zmizí...
Ano, děkuji, .. brzdy jsou na jedné straně K.O. Už jsem objednal desky, zítra tu budou. Stávající stav je žalostný - Jedna deska úplně tenká druhá jak nová. Dle mechanika se musí promazat nějaké klouzavé tyčky a obrousit hrany kotouče
S tím olejem jsem to slyšel naopak, že tam kam patří GL-5 se nesmí nalít GL-4, protože údajně GL-4 je v podstatě 10W-40. GL-5 má dvojnásobek aditiv a supekluznost. GL4 je údajně olej na mazání šikmého ozubení převodovek,
Mám tam 2,4L GL-4 ... muselo se rozdělat půl auta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.