Ahoj, prosím je normální že se fabia 1.4mpi 50kw divně rozjíždí? Nejhorší jsou rozjezd do kopce. Nezdá se mi že by spojka prokluzovala, ale prostě je to pomalý a jedničku nechci vytáčet do 3000 otáček. Je ale pravda že 1 z 10 rozjezdu je perfektní :D. Možná se jen neumím rozjíždět. Ale vidím jak všechny ostatní auta se rozjedou mnohem rychleji. A než já přehodit na 2.stupen tak typek za mnou už troubí a to me vytáčí.. Pomohla by třeba nová spojka nebo v čem by mohl být problém? Do kopce se tomu taky nechce. Asi je to líný, ale ten rozjezd by to mělo podle me zvládnout lépe.. Diky za rady Díky
Můj názor se vám nebude líbit. Podle mě vás v autoškole naučili špatně jezdit, tedy ovládat vozidlo. Potřebujete někoho, kdo by vám vasvětlil, jak správně vozidlo ovládat a také vás to prakticky naučil. Ve vašem autu bych chybu nehledal.
driblik
Myslím si že jsem dobrý řidič, dávám vždy pozor, jen nechci autu nrjak ubližovat :D. Ostatní převody jsou ok a svižné.
Já mám ŘP už 53 let a najeto kolem 2 miliónů km. Přesto bych si netroufl o sobě tvrdit, že jsem "dobrý řidič".
Ale o tom to není. Můžete být 100x dobrý řidič, ale nedokážete třeba cítit s vaším autem, poslouchat motor a dobře rozumět jeho projevům a naslouchat autu v tom smyslu, co vám "říká", co vám signalizuje a o co vás žádá. Netvrdím, že je to váš případ, ale náznaky hlavně v dotazu tomu napovídají (jedničku nechci vytáčet do 3000 ot/min - proč ne? V případě potřeby ji s nasloucháním motoru vytočím klidně na 4500 ot/min!).
Nechcete udělat video? Takhle bez dalších informací těžko radit, jestli někde děláte chybu, případně v čem. Čemu vadí 3000 otáček? To ani není nijak moc. Pokud se otáčky zvedají lineárně s rychlostí (nevyletí otáčky, aniž by se zvýšila rychlost), tak je spojka v pořádku. Můžete ji otestovat v nějaké vyšší rychlosti, ideálně na pětku dát plný plyn, jak se to bude chovat.
driblik
Řídím stejné auto již 3 roky a asi dělám chybu. Když jsem to občas půjčil ženě tak ona se naopak někdy rozjela fakt dobře až gumy zapískaly.. :D ani nevím jak to udelala.
Vzpomínám si na sebe, jak jsem se učil na Pionýru Někdo mi tenkrát řekl, že se motor nesmí vytáčet, protože by se zničil Logicky jsem nemohl vyjet žádný kopec a při rozjezdu si pomáhal nohama..kvalty nepobíraly.. Tazatel bude mít ten samý problém..akorát při rozjezdu si nepomůže nohama Leda koupit traktor nebo nějakou Ameriku s šestiválcem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.