V manuálu mám uvedeno, že tam patří 15W40. Ano, tím by se dala diskuze ukončit, můžu se dozvědět, ať tam dám tento a neřeším . Přesto bych jednu věc řešit chtěl, a to možnost dát do kompresoru olej specifikace VG 100, který má na obalu uvedeno, že to je olej speciálně pro kompresory. Takže: Jedná se o nějakou novinku, která do kompresorů nyní patří? Na webu jsem ještě narazil na to, že uvedená specifikace je i na obalech olejů pro ztrátové mazání (např. pro řetězové pily) - je to tedy ten samý olej?
Právě že ISO VG by také měla být asi specifikace viskozity oleje, ale podle jiné normy. Zkoušel jsem něco hledat na internetu, ale moc z těch srovnávacích tabulek moudrý nejsem.
Jestli jsem zvolil špatnou rubriku, tak se omlouvám, ale lepší umístění dotazu mě nenapadlo. Jedná se o cca. 10 let starý kompresor, přenosný, vzdušník 50 litrů, výrobce Schneider.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.