Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vůz výhodně koupit?

Od: aloisb® odpovědí: 35 změna:

Uvažuji, jaký vůz by se nyní v době zimních slev výhodně koupit. Rozhoduji se mezi HYUNDAI Tucson, San-jong TIVOLI-Grand, KIA Sportage. Poradil by někdo jaké SUV nebo MPV bych si měl koupit? Nyní mám FORD S-Max a jsem s ním velmi spokojen, jenže je to rok výroby 2007 a tak hrozí nějaká údržba, na kterou už nemám sílu.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdarvím, si opravte S-maxe a budete štastný člověk. Dnešní nová auta napěchovná nesmyslama jako je třeba start-stop, ovládání všeho přes dotyk.displej, člověka ve Vašem věku určitě nepotěší.

hodnocení

3x

Kolik km ročně najedete? Jak dlouho ještě plánujete řídit? Ten věk je úctyhodný, ale jak dlouho Vám ještě doktorka dá kladný posudek k řízení? Sečtěte cenu auta, náklady na provoz a porovnejte s využitím taxíku ...

hodnocení

1x
Pane, vyzkoušejte 3 vaše zmíněná auta, vyberte podle toho které se vám nejlépe ovládá a líbí.

hodnocení

1x

UAZ je slušný auto - ale nejsem teď jist dostupností ND v případě potřeby... Nemáte k tomu bližší info?

@jmlc
VŮBEC se toho neboj. Jakékoliv díly jdou sehnat. Prostě se to objedná přes Ukrajinu. Dovoz dílů z Ukrajiny není problém. Na Ukrajině jezdí dost UAZů. Různého stáří. Už i z důvodu, že hodně UAZů slouží v ukrajinské bránící se armádě.
Ale i civilních je dost.
Byznys jede dál, vždycky si najde kličky. Ještě před pár měsíci platily USA Rusákům miliardy za obohacený uran do jaderných elektráren .
Prostě byznys

mate59
hodnocení

0x

Mrkněte na MG ZS.Je to čína,trhá prodeje.Má dobré uživatelské hodnocení,velmi dobré spracování,výbavu co může konkurence jen závidět a bezkonkurenční cenu.Co dnes není z Číny? A záruka 7 let.

jack007

A za 15- 20 let už tu budou jen Číňani kvůli takovýmto doporučovatelům , Evropské automobilky finančně už ted nemůžou konkurovat Čínským autům , a budou krachovat jedna po druhé a půl Evropy se půjde asi pást , protože tu práce nebude ,

Ta Čína už tady je ve všem a teď tady bude i s auty i bez těch doporučovatelů a nikdo na tom nic nezmění a Turek může dál žít v tom svém statusu Quo a dýchat ty svoje jedy, ale bude přibývat a dál přibývá lidí, kteří už to dýchat a na to umírat nechtějí.

jack007
Evropský automobilky mě nezajímaj. Stačí vidět jak dělají blbce z pracovníku ČR, Slovenska, když platí minimálně dvakrát méně za práci než na západě

hodnocení

0x

a v jaké ceně si představujete ten váš výběr? ... pokud hrozí údržba, ale jste velmi spokojen - nemůžete nechat udělat třeba generální servis stávajícího vozu a jezdit s ním dalších 100tis km? ...

Pokud totiž chcete koupit ojeté auto, tak údržba nejen že hrozí, ale je jistotou. A nové v těchto verzích bude bez potíží přes 1 milion...

doplněno 10.02.24 15:50:

V tom případě bych šel do tohoto - skladove-vozy.dacia.cz/...

Zvláště poslední roky se dacia vyšvihla a ta auta jsou srovnatelná s jinými, ale stále jedny z nejlevnějších.

doplněno 10.02.24 15:59:

šel bych do Duster TCe 150 EDC

hodnocení

Cenu bych si představoval do 550 000 Kč. Je mi 84 let a bylo by to moje poslední auto.*palec*

asd1
Drž si toho s-maxe, když dáš půl mega do údržby tak tě přežije...

Asd1-souhlas. Navíc se neví jak dlouho bude moci řídizda lékař prodlouží... a spousta dalších "klacků pod nohy"od jiných institucí

To je pravda, to mu dá i na generálku celého auta a ještě zbude.

hodnocení

0x
U nového auta je servis povinný každý rok a plus drahé pojištění pak nedává smysl. Stávající vyjde určitě levněji. Nebo pak bezúdržbová tesla, tam nejsou servisní prohlídky povinné jako u automobilek se spalovací historií.

k tesle samozřejmě i vyhřívanou garáž... - ale SUV u tesly... no 1200.000,- cca.

Já mám sice skoro 20 let stará auta, ale servisuji každý rok, i když to není povinnost. Chci, aby mi ještě dlouho vydržela a pravidelný servis je nutný stejně jako čištění zubů.

hodnocení

A co když bych s novým autem do značkového servisu na povinné prohlídky nejezdil a havarijní pojistku neplatil?

nikdo vás nemůže donutit platit havarijní pojištění a jezdit do servisu - prostě jen budete mít vyšší riziko, že vám z důvodu nedodržení podmínek neuznají záruční opravy a po nehodě nedostanete od nikoho ani korunu...

Zadokolka Tesla Y 1044900 plus dodání celkem 1070tis. Pul roku staré z Německa ještě méně. Garáž není třeba, mínus 30 nebylo a každá další zima i léto bude teplejší a teplejší. Servis není povinný, záruka platí, Tesla se opravuje sama na dálku, kromě hardware. Pojištění není třeba, tyto elektrokramy se nekradou, nikdo je nechce :) snad jen kvuli živelní pohromě nebo vlastní chybě. Jinak havarijko jsem poctivě platil u mého c max 2008 až do tornáda. Ono to už vycházelo jen cca 120kc měsíčně a sranda byla, když jsem to pojištění chtěl 14dni před tornádem zrušit a paní v pojišťovně mě ještě ukecala na další rok. Auto sice jako jediné v ulici přežilo, jen drobné kosmetické odřeniny na laku a rozbité zadní světlo, protože tam kde obvykle parkujeme nebylo místo a na všechny auta lehly stromy nebo to rozmlátily střešní tašky či se auta různě omlatily mezi sebou. Takže štěstí v neštěstí a pojistné za ty roky se vrátilo, pojišťovna vyplatila hodnotu vraku, protože celolak by byl dražší než hodnota auta. Takže havarijko se muze vyplatit i u levného auta, jen to chce nechat každoročně přepočítávat.

tak v tom případě chlazenou garáž

A u některých samohasící:)

paveldvorak
hodnocení

0x

prodej auta (youtube.com)

007cz
hodnocení

0x
Z těch tří QLkovou Sportage.

hodnocení

Zítra se jdeme do Stodůlek podívat na HYUNDAI Tucson, tak uvidíme.*palec*

Doufám že benzin a ne diesel..
Hlavně zjistit proč vyžadují servis každý rok a kolik stojí. Navíc sranda je že každý autosalon má jiné ceny. Pojistné také pár desítek tis bude stát.
Nevím jak to má Hyundai. Ale u této značky budou i jiné problémy.
Třeba Toyota má na webu ceníky servisních prohlídek (úkonů) tuším až na 10 let.

Hyundai právě chce vidět i elektromobily každý rok. Kontrolují brzdy, brzdovku, stěrače a chtějí za to balík. Prostě za razítko.

hodnocení

Rozumíte tomu?

1,6 T-GDI 110 kW

Spotřeba paliva a emise CO2

Kombinované emise CO₂ (g/km) - 151

WLTP – fáze kombinované rychlosti (l/100km) - 6.7

WLTP – fáze extra vysoké rychlosti (l/100km) - 7

WLTP – fáze vysoké rychlosti (l/100km) - 5.7

WLTP – fáze nízké rychlosti (l/100km) - 8.3

Čím pomaleji jede, tím více žere?

Pokud ta fáze nízké rychlosti znamená městskou rychlost, tak to takhle odpovídá, tam nikdy nebude spotřeba jako při ustálených 70-90km/h (v případě klasického spalovaku).
paveldvorak

metodika WLTP reaguje na emisní podovody (dieselgate ) a hodnmoty s emajíé blížit reálnému provozu, ještě tady chybí další tabulka ke stejnému auto dle staré metodiky NEFZ z dob diesegate, kde je udávaná spotřeba o 1, - 2 litty nižší ve všech režimech

To jsou cca. data mého 15 let starého picassa v benzínu. Jen s rozdílem, že mé náklady na nákup jsou 50.tis Kč. Včera STK - bez závad.

Proč si nenecháte opravit třeba i generálkou za 50-100tis své aktuální auto, se kterým jste spokojen - no nerozumím tomu.

asd1
Prostě chce novy. Že za něj zaplati raketu a pak zjisti že to starý bylo lepší mu dojde až pak, pak bude bojovat s dotykacem a nostalgicky vzpomínat.
Mmch.presunout výrobu "vseho" do Číny byla zásadní chyba a tvrde na to dojedem. A že se místo použitelných aut vyrábí drahy nesmysly je už jen třešinka na dortu..
jirib
Ano,po městě to žere 10l benzínu na 100km...
Někdo tady maže příspěvky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]