Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vůz výhodně koupit?

Od: aloisb® odpovědí: 35 změna:

Uvažuji, jaký vůz by se nyní v době zimních slev výhodně koupit. Rozhoduji se mezi HYUNDAI Tucson, San-jong TIVOLI-Grand, KIA Sportage. Poradil by někdo jaké SUV nebo MPV bych si měl koupit? Nyní mám FORD S-Max a jsem s ním velmi spokojen, jenže je to rok výroby 2007 a tak hrozí nějaká údržba, na kterou už nemám sílu.

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Zdarvím, si opravte S-maxe a budete štastný člověk. Dnešní nová auta napěchovná nesmyslama jako je třeba start-stop, ovládání všeho přes dotyk.displej, člověka ve Vašem věku určitě nepotěší.

berger*
hodnocení

3x

Kolik km ročně najedete? Jak dlouho ještě plánujete řídit? Ten věk je úctyhodný, ale jak dlouho Vám ještě doktorka dá kladný posudek k řízení? Sečtěte cenu auta, náklady na provoz a porovnejte s využitím taxíku ...

inspiring*
hodnocení

1x
Pane, vyzkoušejte 3 vaše zmíněná auta, vyberte podle toho které se vám nejlépe ovládá a líbí.

hodnocení

1x

UAZ je slušný auto - ale nejsem teď jist dostupností ND v případě potřeby... Nemáte k tomu bližší info?

@jmlc
VŮBEC se toho neboj. Jakékoliv díly jdou sehnat. Prostě se to objedná přes Ukrajinu. Dovoz dílů z Ukrajiny není problém. Na Ukrajině jezdí dost UAZů. Různého stáří. Už i z důvodu, že hodně UAZů slouží v ukrajinské bránící se armádě.
Ale i civilních je dost.
Byznys jede dál, vždycky si najde kličky. Ještě před pár měsíci platily USA Rusákům miliardy za obohacený uran do jaderných elektráren .
Prostě byznys

mate59
hodnocení

0x

Mrkněte na MG ZS.Je to čína,trhá prodeje.Má dobré uživatelské hodnocení,velmi dobré spracování,výbavu co může konkurence jen závidět a bezkonkurenční cenu.Co dnes není z Číny? A záruka 7 let.

jack007

A za 15- 20 let už tu budou jen Číňani kvůli takovýmto doporučovatelům , Evropské automobilky finančně už ted nemůžou konkurovat Čínským autům , a budou krachovat jedna po druhé a půl Evropy se půjde asi pást , protože tu práce nebude ,

Ta Čína už tady je ve všem a teď tady bude i s auty i bez těch doporučovatelů a nikdo na tom nic nezmění a Turek může dál žít v tom svém statusu Quo a dýchat ty svoje jedy, ale bude přibývat a dál přibývá lidí, kteří už to dýchat a na to umírat nechtějí.

jack007
Evropský automobilky mě nezajímaj. Stačí vidět jak dělají blbce z pracovníku ČR, Slovenska, když platí minimálně dvakrát méně za práci než na západě

hodnocení

0x

a v jaké ceně si představujete ten váš výběr? ... pokud hrozí údržba, ale jste velmi spokojen - nemůžete nechat udělat třeba generální servis stávajícího vozu a jezdit s ním dalších 100tis km? ...

Pokud totiž chcete koupit ojeté auto, tak údržba nejen že hrozí, ale je jistotou. A nové v těchto verzích bude bez potíží přes 1 milion...

doplněno 10.02.24 15:50:

V tom případě bych šel do tohoto - skladove-vozy.dacia.cz/...

Zvláště poslední roky se dacia vyšvihla a ta auta jsou srovnatelná s jinými, ale stále jedny z nejlevnějších.

doplněno 10.02.24 15:59:

šel bych do Duster TCe 150 EDC

hodnocení

Cenu bych si představoval do 550 000 Kč. Je mi 84 let a bylo by to moje poslední auto.*palec*

asd1
Drž si toho s-maxe, když dáš půl mega do údržby tak tě přežije...

Asd1-souhlas. Navíc se neví jak dlouho bude moci řídizda lékař prodlouží... a spousta dalších "klacků pod nohy"od jiných institucí

To je pravda, to mu dá i na generálku celého auta a ještě zbude.

hodnocení

0x
U nového auta je servis povinný každý rok a plus drahé pojištění pak nedává smysl. Stávající vyjde určitě levněji. Nebo pak bezúdržbová tesla, tam nejsou servisní prohlídky povinné jako u automobilek se spalovací historií.

k tesle samozřejmě i vyhřívanou garáž... - ale SUV u tesly... no 1200.000,- cca.

Já mám sice skoro 20 let stará auta, ale servisuji každý rok, i když to není povinnost. Chci, aby mi ještě dlouho vydržela a pravidelný servis je nutný stejně jako čištění zubů.

hodnocení

A co když bych s novým autem do značkového servisu na povinné prohlídky nejezdil a havarijní pojistku neplatil?

nikdo vás nemůže donutit platit havarijní pojištění a jezdit do servisu - prostě jen budete mít vyšší riziko, že vám z důvodu nedodržení podmínek neuznají záruční opravy a po nehodě nedostanete od nikoho ani korunu...

Zadokolka Tesla Y 1044900 plus dodání celkem 1070tis. Pul roku staré z Německa ještě méně. Garáž není třeba, mínus 30 nebylo a každá další zima i léto bude teplejší a teplejší. Servis není povinný, záruka platí, Tesla se opravuje sama na dálku, kromě hardware. Pojištění není třeba, tyto elektrokramy se nekradou, nikdo je nechce :) snad jen kvuli živelní pohromě nebo vlastní chybě. Jinak havarijko jsem poctivě platil u mého c max 2008 až do tornáda. Ono to už vycházelo jen cca 120kc měsíčně a sranda byla, když jsem to pojištění chtěl 14dni před tornádem zrušit a paní v pojišťovně mě ještě ukecala na další rok. Auto sice jako jediné v ulici přežilo, jen drobné kosmetické odřeniny na laku a rozbité zadní světlo, protože tam kde obvykle parkujeme nebylo místo a na všechny auta lehly stromy nebo to rozmlátily střešní tašky či se auta různě omlatily mezi sebou. Takže štěstí v neštěstí a pojistné za ty roky se vrátilo, pojišťovna vyplatila hodnotu vraku, protože celolak by byl dražší než hodnota auta. Takže havarijko se muze vyplatit i u levného auta, jen to chce nechat každoročně přepočítávat.

tak v tom případě chlazenou garáž

A u některých samohasící:)

paveldvorak
hodnocení

0x

prodej auta (youtube.com)

007cz
hodnocení

0x
Z těch tří QLkovou Sportage.

hodnocení

Zítra se jdeme do Stodůlek podívat na HYUNDAI Tucson, tak uvidíme.*palec*

Doufám že benzin a ne diesel..
Hlavně zjistit proč vyžadují servis každý rok a kolik stojí. Navíc sranda je že každý autosalon má jiné ceny. Pojistné také pár desítek tis bude stát.
Nevím jak to má Hyundai. Ale u této značky budou i jiné problémy.
Třeba Toyota má na webu ceníky servisních prohlídek (úkonů) tuším až na 10 let.

Hyundai právě chce vidět i elektromobily každý rok. Kontrolují brzdy, brzdovku, stěrače a chtějí za to balík. Prostě za razítko.

hodnocení

Rozumíte tomu?

1,6 T-GDI 110 kW

Spotřeba paliva a emise CO2

Kombinované emise CO₂ (g/km) - 151

WLTP – fáze kombinované rychlosti (l/100km) - 6.7

WLTP – fáze extra vysoké rychlosti (l/100km) - 7

WLTP – fáze vysoké rychlosti (l/100km) - 5.7

WLTP – fáze nízké rychlosti (l/100km) - 8.3

Čím pomaleji jede, tím více žere?

Pokud ta fáze nízké rychlosti znamená městskou rychlost, tak to takhle odpovídá, tam nikdy nebude spotřeba jako při ustálených 70-90km/h (v případě klasického spalovaku).
paveldvorak

metodika WLTP reaguje na emisní podovody (dieselgate ) a hodnmoty s emajíé blížit reálnému provozu, ještě tady chybí další tabulka ke stejnému auto dle staré metodiky NEFZ z dob diesegate, kde je udávaná spotřeba o 1, - 2 litty nižší ve všech režimech

To jsou cca. data mého 15 let starého picassa v benzínu. Jen s rozdílem, že mé náklady na nákup jsou 50.tis Kč. Včera STK - bez závad.

Proč si nenecháte opravit třeba i generálkou za 50-100tis své aktuální auto, se kterým jste spokojen - no nerozumím tomu.

asd1
Prostě chce novy. Že za něj zaplati raketu a pak zjisti že to starý bylo lepší mu dojde až pak, pak bude bojovat s dotykacem a nostalgicky vzpomínat.
Mmch.presunout výrobu "vseho" do Číny byla zásadní chyba a tvrde na to dojedem. A že se místo použitelných aut vyrábí drahy nesmysly je už jen třešinka na dortu..
jirib
Ano,po městě to žere 10l benzínu na 100km...
Někdo tady maže příspěvky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]