Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to může být za chybu - kolik by mohla stát oprava?

Od: jirkajirka odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,mám golfa a koupil jsem ho s jednou chybou. Auto mi za jízdy chcípá nebo nevím jak jinak to napsat. Prostě mi při pomalé jízdě nejde přidávat plyn tak za jízdy ho jen nastartuji a jedu dál. Stává se to třeba jednou za den, když jedu cca 50 km tak to udělá klidně i dvakrát. Ale chtěl bych ho teď dát do servisu. Jen na tom nejsem finančně dobře, tak jsem se chtěl zeptat jestli někdo nevíte čím to může být, případně v jakém rozmezí by se mohla pohybovat oprava? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Když nemáš na banány, tak nemůžeš chovat opici. To je furt dokola. Porucha může být v čemkoli, ale jen už to, že se na to mechanik podívá stojí cca osm stovek (hodina práce). Jinak v servisu ti řeknou předběžnou odhadní cenu opravy, která se může navýšit o nějaké procento.

hodnocení

0x
Nezáleží ani tak na typu auta, ale motoru ... Pak se třeba dá začít hledat příčina...

jirkajirka
10.02.24 01:33
hodnocení

1,4
55kW

hodnocení

0x

Napadá mě jen snímač brzdového pedálu. Ten totiž u všech VW/Škoda od roku cca 98 s elektronicky řízeným plynovým pedálem (EPC) blokuje plynový pedál.

poradte.cz/...

Pak pedál vůbec nereaguje.

zam

Toto bych zkusil,do servisu se to může dát vždy.Někdy stačí málo a je po závadě Od toho tady ta poradna je.

Možná odchází škrtící klapka nebo nezavira egr, to se může projevovat podobně. Kontrolka žádná nesviti?
Jinak to blokování pedálu plynu brzdou jsem si dal do souvislosti až po několika letech, kdy mi přišlo divný, že se vždycky zakousnu do volantu, když chci po umytí auta levou nohou osušit brzdy :)

@bery... si představ, že se poťáky kousnou a neubrzdíš brzdama 1.9TDi PD a nějaká slabší žena to pošle do baráku nebo lampy. To by si výrobce nemohl dovolit. Proto je tam taková ochrana. Ale není to pro rally jezdce :-D

asd1

Neni no.. Patou brzdit a špičkou přidávat plyn na výjezd ze zatáčky s tim moc nejde ;)

Ten vadný spínač na brzdě je dost pravděpodobný.. Pak snímání polohy plyn pedálu. A konektory + kabeláž k tomu.

hodnocení

0x

Zdá se mi, že jste špatně vysvětlil problém. Jak můžete při pomalé jízdě auto znovu nastartovat? Možná, že vám motor zhasíná při vyřazení rychlosti, když má jít na volnoběh?

hodnocení

0x
Tohle je bolest tihoto motoru, vadná škrtící klapka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]