Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod anglicke jednotky síly, nepasuje kontrolni vypočet

Od: pounds odpovědí: 2 změna:
Prosim kde je chyba, na webovem kalkulátoru "prevestjednotky.info..." nebo na pouzdru moment kluče? Viz. foto. Potrebuji nastavit na kliči 245NM, ale je v jednotka FtLb. Kontrolni vypocty kalkulator a vzorec z pouzdra viz. foto se hrubě neshoduji. Děkuji.
Převod anglicke jednotky síly, nepasuje kontrolni vypočet

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pounds
hodnocení

"Sorry jako", spletl jsem si anglicke jednotky v kalkulatoru, uz to sedí.

ml1
hodnocení

0x

Když nevím, tak si to rozdělím. Převést librostopy na ňůtnmetry znamená převést libry na ňůtny (fyzikové budou protestovat, libra je přece jednotkou hmotnosti a ne síly) a stopy na metry, takže

1 LbFt = 4,50N*0,3m = 1.35 Nm teda přibližně (a sedí to přibižně i s obrázkem), přesnou velikost libry i stopy bude znát třeba wikipedie

Já teda obdivuju tyhle imperiální jednotky jako librostopy, libropalce, koňopalce, koňostopy, libry na čtvereční palec, BTU (teplo, které ohřeje libru vody o jeden farnheit, tedy něco jako naše kalorie v imperiálních jednotkách) a další. Jak s tímhle můžou dělat fyziku. Jsem rád, že naši předkové vymysleli metrickou soustavu, na kterou přešla celá evropa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]