Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám problém z oktavii 1 1.9 TDI
Přestala topit a teplota vyskakuje na 120 stupňů měnil jsem termostat i čidlo teploty a ani jedno nepomohlo při výměně termostatu vyteklo dost vody a naopak když jsem dal novej tak jsem doplnil jen hodně málo vlastně ani to co vyteklo a nádržka byla plná hned po rysku nevyte někdo kde může být problém děkuji
Přestala topit a teplota vyskakuje na 120 stupňů měnil jsem termostat i čidlo teploty a ani jedno nepomohlo při výměně termostatu vyteklo dost vody a naopak když jsem dal novej tak jsem doplnil jen hodně málo vlastně ani to co vyteklo a nádržka byla plná hned po rysku nevyte někdo kde může být problém děkuji
9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
bery®
Litinová ne, už netuším, co to tam tenkrát bylo za pumpu, ale vrtulku mela plastovou a popraskaná se začala protáčet. Takže při pomalý jízdě na nízký otáčky dobrý, ale jak jsem jel rychlejc, prestalo to topit, vyletěla teplota, zamrznul lpg reduktor a po zastavení se expanzka scucla jak rozslapla pet flaška
A později u feldy, když začaly podobný projevy, jsem už šel najisto po pumpě. A nedávno při rozvodech u oktavky jsem dal nějakou pumpu Hepu s plechovou vrtulkou a v provedení pro vyšší zatížení, tvar tý plechový vrtulky opravdu vypadá, že by mohl hnát víc vody. Ale asi vrtulky nejsou vsechny stejnej "plast", rozvody jsem měnil po 10 letech a nejmíň 150tkm a vrtulka jak nová, vlastně i celá pumpa a kladka, bez vůle, hluku, s přiměřeným odporem ložiska. I řemen by asi vydržel ještě jedno tolik, holt díly z doby, kdy se Meyle snažilo si vybudovat dobrý jméno![:) :)]()
To jsou ty náhrady, no...
Origo Hepu na těch 1.3jkách byla vždy litinová. 1.6ky co vím origo v plastu. Náhrady mohou mít asi obojí dle výrobců.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]