Nejste přihlášen/a.
Zdravím, ahoj.
Mám dotaz. Jel jsem dneska v Brně, z Maliňáku jsem odbočoval na Koliště od divadla. Vedli mě tama Google Mapy, které jsem slepě poslechl. Pak jsem si ale uvědomil, až zpětně, že jsou tam dva pruhy (levý pro jízdu rovně a pravý odbočovací doprava) Tudíž v tom levém by se mělo jet rovně a není odbočovací. Bohužel jsem si to neuvědomil, navíc tam na semaforu je pouze značka přednosti ale není tam zakáz odbočení doleva. A pak jsou tam taky tyhle kamery, které netuším, jestli jen monitorují provoz, nebo snímají jízdu na červenou.
Tak mě zajímá, jestli mě za to může dodatečně dojít flastr a kolik, nebo jestli bych to nějak uhrál, když tam nebyla značka zákazu odbočení. Protože kdyby tam byla, tak bych si to uvědomil a radši bych si prodloužil cestu než tu pokutu vědomě riskovat.
Přikládám fotky :D
Zákaz odbočení tam sice neni, ale pravděpodobně je tam ještě před tím semaforem velká svislá modrá hranatá, kde je přikázaný směr. Ale chápu vás, osobně tohle řešení taky nesnáším. Ulice se tváří jinak, než se chce, aby se jezdilo.
Taky si myslím, že vám nic nepřijde, ale jestli přijde, zaplaťte a nic nehrajte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.