Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu použít zbytek motorového oleje?

Od: framir® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, měl bych na vás dotaz ohledně zbytku motorového oleje který mi zůstal z loňské výměny, do mého motoru se vejde 5,4l oleje a loni mi tedy zbylo 0,6l, tento zbytek vozím celý rok v kufru. Jde mi oto že koupím 5l nového oleje a ten zbytek bych chtěl dolít tím z loňského roku ale nevím jestli je to OK, nechci šetřit na úkor kvality či životnosti. Děkuji za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x
To víš že múžeš

hodnocení

4x
Tomu oleji se v zavřeným kanystru nemá co stát. V servisu taky po vytočení 4L ze sudu "zbytek" nevyhodej :) Většina toho, z čeho se olej vyrábí už tak strávila pod zemí miliony let :)

Servis ten olej dokáže spotřebovat do měsíce až půl roku. Takže nestihne degradovat vlhkem ze vzduchu -> voda. Pokud je sud plný, tak je tam minimum vzduchu a mnimum tedy rizika vysrážení vlhka jako voda do oleje.

Lepší než vozit rok v kufru zbytek oleje, který se má použít je ho příště skladovat dom apři pokojové teplotě, která je po celý rok stabilní.

Ale je to víceméně u takového množství jedno. Navíc to množství není ani tak zajímavé s ekonomického hlediska a podle mě se nejedná o nějakou úsporu. Pokud mám citlivý motor a neleju to do Liazu, tak bych ten zbytek vyhodil a nedegradoval bych tím zbyte´kem novou náplň.

Ale vždy je to na zvážení. U tsaré plečky bych to neřešil. Tam je hlavní, že ten olej je vůbec vyměněný.

hodnocení

0x

Já zbytky nespotřebovaného oleje používám na proplach. Po 3 výměnách mám slevky na proplach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]