Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourané auto - svědek - a nestačí to?

Od: martinhl odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Manželce minulý týden při parkování někdo naboural auto - promáčklý blatník, promáčklé dveře, hluboké rýhy přes bok auta. Samozřejmě hned po tom jak to udělal odjel pryč. Naštěstí tam byla svědkyně, která to dosvědčila policii, viděla SPZ a auto, ale ne řidiče protože nevystoupil. Nahlášeno na policii, přijeli, vyfotili, svědkyně vypovídala. Teď jsem se dozvěděl, že pokud se viník nepřizná, tak máme smůlu. To že se nepřizná je jasné a tím pádem si škodu budeme muset hradit my. Zajímá mě, jak je možné, že svědek nestačí. A že nestačí , že konkrétní auto s pojištěním nabouralo - pokud nebude ztotožněn jeho řidič. To jako když si koupím staré auto a budu omlacovat lidem na parkovišti auta, tak i kdyby tam bylo 50 svědků, tak jen tím, že nevystoupím a nebudu tak spatřen a ujedu, a samozřejmě se nepřiznám, tak je to vyřešené? Jelikož to bral předním rohem nárazníku jedničkové octavie, tak u něj ani nepůjde nic vidět, nebo si to prostě doma očistil.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Policie zajistí stopy, pokud stopy na jeho autě odpovídají poškození, policie určí, že k nehodě pravděpodobně došlo. Že neurčí viníka, vás nemusí zajímat. Škoda by měla tak jako tak jít za pojištěním vozidla škůdce.

Nahlašte škodu na pojišťovnu viníka, oni ho vyzvou, aby škodu dohlásil, a uvidíte...

doplněno 06.02.24 19:04:

Zabývají. Přesně jak jsem napsal. Osobní zkušenost.

Jen jestli se moc nekoukáte na detektivky. Tady nejde o vraždu, ale o pár plechů. Dost bych se divil, kdyby se tím takto vážně zabývali

@tomkk: Existuje také dozorující státní zástupce. Měl jsem před časem podobný případ poškození auta (ne DN) s jasným pachatelem, přesto policie 2x odložila, po druhé stížnosti státnímu zástupci to dotáhli k obžalobě a pachatel dostal podmínku a náhradu škody. Že jsem nic nedostal je další věc, protože to byl nemajetný hajzl a pohledávka nedobytná.

Stejná zkušenost. Pokud u toho někdo někoho nezvarždí, tak je PČR totálně k ničemu. Člověk se nedomůže.

asd1
No, mají snahu ušetřit si práci a dělat co nejmíň. Ale když se použije správný postup tak fungujou. Musí, jinak by měli větší problém než pracovat tak jak mají..

hodnocení

4x

Pokud je to svědecky prokázané včetně RZ škůdce/viníka, pak po vyšetření policií by neměl být problém to zaplatit z pov. ručení VOZIDLA viníka. A klidně bych majiteli pohrozil soudem a s dobrým advokátem by to nakonec vše zaplatil, včetně soudu a mého advokáta. Jelikož je možnost to bez velkých nákladů (ztráta % bonusu) vyřešit pojištěním, měl by na to slyšet. Policie ho jako viníka určit nemusí, stačí, že se prokáže, že škoda byla zaviněna jeho vozidlem.

vili
hodnocení

3x
Jednou mě někdo takhle naprášil, že moje auto a moje maličkost způsobila nehodu a že jsem ujel. Přijeli policajti a našel jsem je na pozemku, jak si auto fotí. Nikdo mi nic neřekl, až po čase mi bylo sděleno, že se mám dostavit a blablabla. Argumentoval jsem tím, že místo nehody je snímáno kamerou, ale prý se záznam archivuje pouze snad den, což nechápu, proč si ho při nahlášení nevyžádali.
Naštěstí jsem byl v té době prokazatelně v práci, kde jsou evidovány vjezdy. Po sdělení tohoto faktu údajně později svědkyně uvedla, že si konkrétní značkou vozu není jistá a nechali mě být.
Takže není pravda, že se to neřeší. Jen se to tedy nedá moc dobře dokázat.

hodnocení

0x

Někdo musí dokázat, že se situace stala, přesně jak vypovídá svěděék. Ale co když kecá?

Milane, nepřeháněj! Přece nebudeš chtít "svědka na svědka"! Policie sice neprokázala, kdo vozidlo řídil, ale pokud neprokázala ani, že škodu způsobilo právě TO vozidlo, pak jsou ti policajti k ničemu a úplně neschopní!

Pavle nepřeháním, jen je třeba zjistit, kde je pravda. Domnívám se, že již není u tazatele. Přesně jak píšeš i Ty: svědecky prokázané včetně

asd1

Není problém to ověřit, tj. to auto najít a zjistit jestli bouralo nebo ne. Ovšem to by policajti museli fungovat tak jak mají.

Nahlášené ujetí od nehody, znají RZ tak dohledají vlastníka a auto. Není to takový problém ani když by zkusil zatloukat že neví kde to auto je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]