Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Manželce minulý týden při parkování někdo naboural auto - promáčklý blatník, promáčklé dveře, hluboké rýhy přes bok auta. Samozřejmě hned po tom jak to udělal odjel pryč. Naštěstí tam byla svědkyně, která to dosvědčila policii, viděla SPZ a auto, ale ne řidiče protože nevystoupil. Nahlášeno na policii, přijeli, vyfotili, svědkyně vypovídala. Teď jsem se dozvěděl, že pokud se viník nepřizná, tak máme smůlu. To že se nepřizná je jasné a tím pádem si škodu budeme muset hradit my. Zajímá mě, jak je možné, že svědek nestačí. A že nestačí , že konkrétní auto s pojištěním nabouralo - pokud nebude ztotožněn jeho řidič. To jako když si koupím staré auto a budu omlacovat lidem na parkovišti auta, tak i kdyby tam bylo 50 svědků, tak jen tím, že nevystoupím a nebudu tak spatřen a ujedu, a samozřejmě se nepřiznám, tak je to vyřešené? Jelikož to bral předním rohem nárazníku jedničkové octavie, tak u něj ani nepůjde nic vidět, nebo si to prostě doma očistil.
Policie zajistí stopy, pokud stopy na jeho autě odpovídají poškození, policie určí, že k nehodě pravděpodobně došlo. Že neurčí viníka, vás nemusí zajímat. Škoda by měla tak jako tak jít za pojištěním vozidla škůdce.
Nahlašte škodu na pojišťovnu viníka, oni ho vyzvou, aby škodu dohlásil, a uvidíte...
Zabývají. Přesně jak jsem napsal. Osobní zkušenost.
@tomkk: Existuje také dozorující státní zástupce. Měl jsem před časem podobný případ poškození auta (ne DN) s jasným pachatelem, přesto policie 2x odložila, po druhé stížnosti státnímu zástupci to dotáhli k obžalobě a pachatel dostal podmínku a náhradu škody. Že jsem nic nedostal je další věc, protože to byl nemajetný hajzl a pohledávka nedobytná.
Stejná zkušenost. Pokud u toho někdo někoho nezvarždí, tak je PČR totálně k ničemu. Člověk se nedomůže.
Pokud je to svědecky prokázané včetně RZ škůdce/viníka, pak po vyšetření policií by neměl být problém to zaplatit z pov. ručení VOZIDLA viníka. A klidně bych majiteli pohrozil soudem a s dobrým advokátem by to nakonec vše zaplatil, včetně soudu a mého advokáta. Jelikož je možnost to bez velkých nákladů (ztráta % bonusu) vyřešit pojištěním, měl by na to slyšet. Policie ho jako viníka určit nemusí, stačí, že se prokáže, že škoda byla zaviněna jeho vozidlem.
Milane, nepřeháněj! Přece nebudeš chtít "svědka na svědka"! Policie sice neprokázala, kdo vozidlo řídil, ale pokud neprokázala ani, že škodu způsobilo právě TO vozidlo, pak jsou ti policajti k ničemu a úplně neschopní!
Pavle nepřeháním, jen je třeba zjistit, kde je pravda. Domnívám se, že již není u tazatele. Přesně jak píšeš i Ty: svědecky prokázané včetně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.