Nejste přihlášen/a.
Mezi palivovou nádrží a výfukem je takový ohnutý plech, který drží ve třech bodech. Závit je něco jako u vrutu a materiál je tuším mosazný. Problém je ale s protikusem - maticí. Ta je z kovu a má speciální tvar.
Potřeboval jsem teď ten plech sundat dolů a dvě tyto matice šli dolů, ta třetí ne. Podařilo se mi ji šroubovákem otočit o jednu otáčku, ale víc to nejde. Je to někde nahoře v závitu zatuhlé (wedéčko nepomáhá). Problém je, že to místo s maticí je schované v takové problubni v tom plechu, nad maticí jde pak výfuk, z boku jde brzdová trubka a nápravnice, takže tam není přístup. Matice je na klíč 8, ale bohužel ten se protáčí. Zkoušel jsem matici točit kleštěmi, ale nejde to. Kdybych dokázal matici uchopit kleštěmi zboku, tak by asi šlo s ní otočit, jenomže ona je v dolíku a jediný přístup k ní je tudíž zespodu. No a to nemám v kleštích páku.
Tak co s tím? Potřebuji tu matku sundat. Napadlo mne, kdybych vyvrtal dva otvory do té vodorovné části matice, že bych těmi otvory mohl zkusit maticí otočit. Jinak mne nic nenapadá. Poraďte.
A nová se samozřejmě nikde sehnat nedá, že?
No nová by možná šla. Fabia a Octavia používá na stejný šteft takovou podložku:
Hlavně ten šteft neurvi. Je bodovanej. Pak by musel být šroub skrz.
Chce to rozhýbat povolováním a utahováním. Přitom se ti bude drolit ze závitů rez a začne to jít lépe a lépe. Něco jako při přáci se závitníkem. Naší, vaší. Tam a zpět.
Dej si na čas. Né to hned valit a spěchat.
6U0803340 ...2018 vyběhl z výroby
Až to tam budeš vracet, tak ocelákem vruty z karoserie odrbej a namaž měděnou vazelínou. pak už nezareznou.
Já už jsem s tím strávil času ani nepovídej. Na starém autě je opravdu nejhorší věci povolovat. Pak už je to pohoda.
Ta talířová podložka by udržela ten tlustý plech? Ten šteft jde směrem dolů, takže po směru gravitace.
Já jsem objednal takovou plastovou matici na mercedes, která tam možná půjde našroubovat.
Já už pod auto lezu skoro automaticky s pytlíkem těchhle plechových podložek Vždycky objevím, že to někde drnčí. Kdysi jsem je, když nedržely, pojišťoval pětkou matičkou, ta na tom vrutu drží dobře
Teď, když už mám snad všechny ty plíšky postupně nový, řeším ty hliníkový plechy samotný, respektive díry v nich, který už jsou leckde proklepaný a prožraný, takže plechová matka proleze skrz a musím ji podložit trochu větším kouskem plechu.
Je tam teplo od výfuku.
Plastové matice má i felicie. Drží torpédo pod stěrači z toho plastu
Nebo Fabia II drží plasty pod podlahou na podvozku
N90757901
Ale nejsou tam z důvodu, že by nevydržely teplo od výfuku a praskly by.
Já mám plech proti sálání tepla z výfuku taky takhle připevněný, ale nic nešroubuji, jenom tu" matici" stahuji ve směru osy toho přivařeného "šteftu" a stejným postupem novou zase navlékám a jen přitlačím. Je to tam hodně rezavé, ale mám dojem, jako by na tom "šteftu" ani nebyl závit, ale jen vroubkování aby se to už při výrobě jenom nastrkávalo a nic se nešroubovalo..Ale zas tak podrobně jsem to neprohlížel, hlavně, že to drží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.