Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání otáček při prvním rozjezdu

Od: kub

Zdravím, mám problém se svou octavii 1.6 TDI CR 2010 fl, nedělá mi to pokaždé ale když auto déle stojí, nastartuju, tak mi někdy začnou skákat otáčky na volnoběh, už se i stalo že auto zdechlo, a pokud se zkusím rozjet tak je auto prostě bez výkonu, když přidám otáčky aby bylo stabilních např.: 1200 tak skáčou od 900 po 1500. Děje se to prvních třeba 10 vteřín po startu (podotýkám že ne při každém, někdy u teplého motoru někdy u studeného).Po pár vteřinách nebo lehoučkém potůrování se otáčky uklidní a drží hezký volnoběh, společně s normálním výkonem při rozjezdu. Auto jsem koupil před dvěmi týdny a dostal jsem i papíry k repasi vstřiků 12.2023. Děkuji za každou radu a v případě že jsem něco zapomněl s radostí doplním.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ten kdo to bude řešit tak s největší pravděpodobností auto prvně připojí na diagnostiku.
kub
hodnocení

Auto jsem na diaggnostice měl, nikde žádná chyba, aktivní členy všechny v pořádku.

A zkoušely jste diagnostiku připojit a nastartovat a načítat online data?
Možná to bude způsobovat prkotina, třeba vadný žhavič nebo zavzdušňování palivového systému.
kub
hodnocení

Vyzkouším, odpoledne dám vědět.

asd1
hodnocení

0x
= začal se srat motor, repase vstriku nepomohla tak to šlo z domu. Kvalita repase je otázka,často vyuctujou a opraveno to není,jen spytlikovano aby auto odjelo..
Diag načíst live data z čidel, zamer se na tlak paliva, vzduchu, korekce vstriku.. pak tesnost palivovy soustavy,egr ventil,turbo-regulace tlaku, deravy hadice apod..
Může to být blbost ale i zásadní problém, chce to mechanika který umí a ví co hledat, což je tak jeden ze sta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]