Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dnes jsem byl s autem Octavia 2018 na evidenčce, ale bohužel nemám na málym ani na velkým techničáku doděláno tažné zařízení.
Na evidenčce mi dali vadu B, prej musím na úřade dodat nějaký dokument kdo to tam udělal to tažný zařízení ale prodávající mi žádnu dokument k tomu nedal.
Ve středu si jdu přepsat auto na úřad dopravy na své jméno. Přepíšou mi to? Nebo musím oddělat tažné zařízeni a jít znovu na evidenčku?
Děkuji moc
Tak máte 2 možnosti. Buď montáž provádí odborná firma, kde dostanete typový list a s tím jdete zapsat změnu na úřad nebo montáž provedete sám, pak ale musíte na STK, kde se provede kontrola a s protokolem zapsat změnu na úřad. Nicméně jelikož nejste v tuto chvíli zapsaný vlastník, tak toho moc nezmůžete. Takže tažné zařízení odmontovat, dojet na evidenční kontrolu, kde získáte protokol k převodu. Jakmile převod dokončíte, tažné namontujete, pojedete zpát na STK na kontrolu a znovu na úřad. Lze to trošku zjednodušit, ale je k tomu potřeba plná moc předchozího majitele na provádění technických změn ve velkém TP. Pokud tažné nemá výrobní štítek, můžete ho rovnou zahodit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.