Nejste přihlášen/a.
Nemám velký techničák ani zaplacené povinné ručení jen SPZ.
Problém je v tom, že nemám placeno 4 roky povinné ručení a ztratil jsem velký TP. Mohu přijít na registr vozidel jen s SPZ a OP? Děkuji za radu a nebo kdo to za mne vyřídí za úplatu? Existuje taková služba nebo člověk?
Přijít tam jistě můžete, ani Vám nic jiného nezbývá. Ještě taková drobnost - o jaké auto se jedná?
Tak v tomto případě se bude jednat o poměrně velký problém. Auto vám sice vyřadí, ale nemalé starosti začnou s finančním úřadem, neboť ze zákona je nutno za vozidla v provozu platit silniční daň. Za ty roky zpětně s penalizací a pokutou bych to viděl docela černě. Ještě pokud se k tomu přidá ČKP se sankcemi za nesjednání zák. pojištění, tak snad bude lepší emigrovat do Albánie. No, za pokus s odhlášením nic nedáte , ale bylo-li auto pořízeno k podnikatelské činnosti je hrozba sankcí dosti reálná.
No jde o pojem "vozidlo v provozu" To IMHO neni totozne s pojmem vozidlo v registru. Takze bych se tim nejak nestresoval, Nakladni vozidla tusim navic nepodlehaji debilite EU o ekolikvidaci, takze IMHO no problem.
To už tak bývá, že lidé neznající zákony se v podobných situacích chovají buďto přehnaně ztřeštěně nebo je jim to jedno do doby než zjistí, kolik je to nestresování bude stát. Než příště takto poradíte zkuste si pročíst zákon o dani silniční a uvidíte, že se věci mají poněkud jinak než se Vám momentálně jeví.
K tazateli: ČKP si Vás dokáže i zpětně najít sama a FÚ má také své zdroje a metody. Jak říkám- za pokus nic nedáte, ale co se z toho vyvine dál je ve hvězdách.
doplněno 29.07.10 22:56:Navíc naše úřady mají mezi sebou jakousi oznamovací povinnost a je jen na úřednících samotných jak budou postupovat. Z této povinnosti jsou vyňati jedině Váš obhájce a zpovědník.
No jsem primo u zdroje, kdyz na to prijde, a silnicni dan platim podle toho, kdy s danym autem jezdim - verim, ze je to tak OK a ze provozovat nebo neprovozovat vozidlo lze bez ohledu na stav v registru, ktery je nakonec jen nejakym registrem...
Pokud radím prostudovat zákony, tak vím proč tak činím. Bez této znalosti je další polemika bezpředmětná.
No mozna, kdybyste spis poradil, bylo by to lepsi. Nakladak nemam, nebudu studovat. Jen me fascinuje tuzemska predposranost...
Jelikož se v problematice trochu orientuji, tak radím nastudovat potřebnou problematiku, narozdíl od Vás, kdy o dané věci mnoho nevíte, studovat nehodláte, ale přesto bez nějaké předposranosti radíte dosti zcestně.
Je docela možné, že pro někoho je obava z možnosti milionové pokuty pouhá předposranost, ale co naplat i takoví ustrašení předposranci se mezi námi najdou.
No tak aspon, ze jste objasnil mozny milionovy postih, nejake detaily k seriozni rade by asi nebyly od veci... Sorry, ale nemam rad lidi, co jen naznacuji a nic konkretniho nereknou.
Co konkrétního byste chtěl slyšet? Na konkrétní dotaz konkrétně odpovím, pokud vím. Tazateli jsem konkrétně poradil aby to odhlášení risknul, že snad nedojde k nejhoršímu, ale to nemůže nikdo vědět. Nebo Vy snad ano? Navíc jsem také naznačil možné problémy, které se však v této diskuzi nedají probírat dopodrobna.
Jen menší upozornění, byla změna zákona a "nad 12 t" bylo nahrazeno "nad 3,5 t výlučně určeno pro nákladní přepravu". Jinak souhlas.
ČKP bych se osobně nebál v případě, že auto pojistku má, jen nebyla placena. I když to je asi blbost, 4 roky asi žádná pojišťovna čekat nebude a pojistku zruší.
Ztráta TP bude to nejmenší, na úřadě vám vystaví duplikát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.