Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přední ložiska kol

Od: lozisko odpovědí: 5 změna:
Mám Toyotu Yaris MK2 1,3 kód 2sz-fe, 64 kW
Při jízdě mě hučí v kole takže zřejmě asi ložisko při zatáčení nebo průjezd táhlou zatáčkou se projev a zvuk zhoršuje.
Je třeba ložisko zalisovat do náboje nebo to raději koupit s nábojem?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Koukám do dílú a prodává se jen ložisko takže
demontovat těhlici z vozu
Vylisovat náboj
Vyndat ségrovku a vylisovat ložisko
Očistit a maznout těhlici a nalisovat nové ložiskoa zajistit novou pojistkou
Nalisovat náboj - pozor při lisování je třeba ložisko podložit za vnitřní kroužek a až poté nalisovat náboj
pokud to tam napereš na hulváta minimálně zkrátíš životnost ložiska nebo ho zničíš
Namontovat těhlici
Mylné info, příspěvek mažu, omlouvám se
Jestli dobře koukám je to jen náboj neni to celek takže stále platí co sem napsal

asd1
hodnocení

0x
Jestli se prodává lozisko samostatně tak měnit jde a celý náboj není nutný.
Dobrou zkušenost mám s FAG.
Dodrzet klasicky zásady výměny ložiska = krouzek abs na spravnou stranu,správný postup lisování, při utahování ložiskem točit a utáhnout na predepsany moment.
Když nechce starej vnejsi krouzek z tehlice, tak navarit housenku stáhne ho a jde lehce

paveldvorak
hodnocení

0x
V stačí lozicko, k tomu velké kladivo na mlácení a autogen k zahrati

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]