Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím o radu skúsenejších: je možné na Fiat Panda/2017 odpáliť neakú /hlavnú/ poistku, alebo riadiacu jednotku? Po dlhodobom odstavení vozidla z prevádzky napojili na akumlátor nabíjačku, no nepomohlo-odvtedy sa elektronika ani nepohne=po otvorení dverí sa nerozsvieti kontrolka, aj po otocení klucika v spinacej skrinke je vozidlo bez elektriky... skusili napojit druhy, zaručene dobrý AKB, ani s tým sa nič nezmenilo. Jedná sa o staršieho človeka, myslím si, že to podľa skúseností nabíjal AKB bez odpojenia kábla vozidla od akumulátora, tak či se nemohlo stať, že odpálil neakú poistku/istič/neviem čo...
I starší člověk by měl mít pojištění povinné ručení a vsadil bych se, že jsou v rámci té smlouvy i příjezd smluvního servisu a práce do určité částky - takže zavolá pojišťovnu, ta mu pošle servisáka, ten to proměří, případně nastartuje... a platí se jen materiál - pokud třeba potřebuje novou baterku...
Predovšetkým ďakujem za rýchle a konstruktívne odpovede, velmi si vážim vašu ochotu!
Vozidlo je sice rocnik 2017, najazdene ma nieco iba cez 10tisic km a majitel ma vyše 90... auto služi na občasnú jazdu do obchodu, na poštu, resp. cintorina a späť, nic viac... na pôžitok z jazdy (vykonaných prác) mu služi malotraktor Kubota :o)
Včera som nemal poruke merák, akurát som napojil akumulátor na Optimate 4, či ho preberie uvidím dnes... samozrejme beriem merák a skúšam... mám obavu skôr z tých poistiek, kabeláž je OK. Riesit to cez poistovnu to nevidím priechodné, tu u nás to asi ažtak jasne a dobre nefunguje, myslím si...
Ešteraz ďakujem, keď to doriešim napíšem na fórum "vo co gou" ... pekný deň a všetko dobré!
Pojišťovny v rámci EU jsou vesměs stejné a asistenční služba do určité částky je standardem - pokud člověk nechce číst pojistné podmínky, může se informovat telefonicky na lince pojišťovny. V dnešní době asi není problém s 10ti minutovým hovorem (čekáním)... linky nejsou placené klientem.
Takze, vysledok: AKB dobita, kapacita slabsia - cca 25%, holt je to to 6+ rocna baterka, evidentne bude treba novu. Ale chyba nie je tam... podla vsetkeho neaka haved prežrala kabel a od AKB ďalej nejde šťava (auto stojí a parkuje v garáži)... no nezname kde, bude treba na zdvihak a oprava rozsiahlejsieho charakteru. Vzhľadom na to, že mám vzdelanie iného smeru, sme opravu prenechali odborníkovi autolektrikarovi.
Veľmi si vážim odpovede, aktívny a ochotný prístup Vás všetkích, úprimne prajem, nech Vám táto vlastnosť ostane naďalej, je dobré stretávať aj takto na fórach dobrích ľudí... Držte sa v zdraví, všetko dobré Vám!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.