Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju poradit s výběrem prvního auta do 75000

Od: robins odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
právě dodělávám autoškolu a uvažuji o koupi auta. Pro nové auto pak pojedu s mechanikem, takže konkrétní vůz si prohlédne a poradí, ale jde mi o obecné rady po jakém autě se vůbec dívat.
V autoškole jezdím s jedničkovou Fabií 1.4 MPI a je moc fajn, tak přemýšlím nad tímhle. Ale rád bych si nechal otevřené možnosti.
Jaká auta byste doporučili? Je mi jasné, že v této cenové relaci toho na výběr asi nebude příliš, ale stejně mě zajímá názor někoho zkušenějšího.
Taky si nejsem jistý, zdá naftu nebo benzín. Jezdit budu hlavně do práce a do školy, to je cca 30 km tam a 30 zpátky, párkrát týdně do města do obchodu (cca 20km), jednou/dvakrát do měsíce asi 120 km za rodinou.
Děkuju mockrát za případné rady, moc autům po technické stránce nerozumím, takže oceníme jakékoliv rady.
Díky!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ford Focus 1.6 74kW
Bacha na rez

hodnocení

0x

Nafta může být tikající bomba a fábie za ty peníze bude jen předražená rezavá plechovka!

Mrkněte se na sauto.cz/... - motor nezničitelný - 600tis bez problémů při normálním zacházení. Výbava bývá super a kastle je pozink- pokud nebylo bourané a neodborně opravené, vydrží dalších 15 let.

Pozor na závady:

- zadní náprava do "A"- nutný repase za cca. 7000,- (vydrží dalších 200tis km)

- zadní brzdy - brzdiče můžou reznout hliníkovým morem a repase se nevyplatí, nové cca. 10tis komplet

- prosezená sedačka řidiče - buď to mělo 200kg prase nebo neodpovídá nájezd...

- puchýře znamenají chybnou opravu a budoucí problém

Za mne (a pro syna až bude mít ŘP) - toto auto jako super poměr ceny a kvality. Chce jen dobrou naftu, případně aditiva v zimě (ale 3 roky jsem to měl a nikdy nebyl problém nastartovat). Kdybych tenkrát neměnil kvůli většímu autu, jezdil bych s ním pořád.

Jen doplním u Xsar není propadák žádný motor netrpí žádnými problémy. Nedoporučuji pak motory 1,8 a také 2,0 jsou žížnivější a nafta 1,4HDi (neviděl jsem s tímto motorem) ale papírově je to slabý motor a tříhrnek Vhodný tak do o třídu menších aut. Jinak zadní nápravy do A , většinou SW , nebo breaky (kombíky) , znamenají že byly auto přetěžováno nebo tahallo hooodně a naložené vozíky!takže nebrat nebo nechat repas

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]