Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záměna zadní nápravy z Felicie do Favorita

Od: lubosnovak odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

je možné dát do Favorita rv. 1990 zadní nápravu z Felicie? Vím, že je rozdílná rozteč šroubů u kol (favorit do rv.1992 4x98, felicia 4x100), ale to by nemuselo vadit, pokud bych si na nápravu dodal zadní brzdové bubny z Favorita s roztečí 4x98 ne.

Děkuji za odpovědi a rady.

PS: Ptám se proto, protože zadní favoriťácká náprava už není k sehnání.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

1x

Bubny prý nejsou záměnné (jiné díry na nápravnici).

hodnocení

0x

Ne, nelze se starými bubny. Kdysi jsem kuůoval ty náboje a ta tyčka s přírubou má jinou rozteč.

Ta bubnová brzda je prostě odlišná ve všech rozměrech. Nejde použít nic. Ani lanovody.

Musí to tam být komplet z Felicie.

lubosnovak
hodnocení

A dá se náprava nějakým způsobem repasovat, když je trochu ohnutá a zadní kola se tím pádem opírají o pružiny?

Podle mě ne. To už bude v haj*lu slušně řečeno. To jsem snad ani nikdy neviděl :-D.

Auto bylo přeloženo? Forman?

lubosnovak
hodnocení

To ne, ale koroze hlodala a hlodala, až urezly ty vyztužovací trojúhelníky, a zadní kolo je tím pádem vyhnuté a dře do pružiny

lubosnovak
hodnocení

0x

Díky za odpovědi. Tak to jste mě moc nepotěšili.

jirib
Z jiného auta z vrakoviště to nejde...?
lubosnovak
hodnocení

Jde, ale zase nevíte, v jakém je stavu. Samozřejmě, když neseženu novou, budu muset na vrakáč.

Jak nevíte.? V jakém je stavu? Kouknu a vidím;) Cokoliv bude asi lepší než shnilá zkroucená náprava;) Určitě by se dala někde přes Bazoš koupit použitá slušná náprava..Teď se neuražte, ale asi jste se tak moc nestaral, když jste nechal shnít nápravu..Teď to novým dílem nezachráníte..Použitá bude bohatě stačit;)
lubosnovak
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]