Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL

Od: karelulm® odpovědí: 17 změna:

Koupil jsem 4ks MP93 NORDICCA a nemůžu najít na boku ALPSKÝ SYMBOL, na boku pneu jsou jen 2 vločky, ale bez té hory. Na papírku, který byl přilepený ke gumě alpský symbol byl, jenže papírek jsme zahodili a ALPSKÝ SYMBOL na pneu nenašli.

Prosím o radu jak to je a jestli popřípadě ty 2 vločky na boku gumy stačí pro policii, či nikoli a poté tedy na Slovensko či Německo nejezdit.

děkuji

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Po legislativní stránce problém nebude, jsou to skutečně zimní pneu - jak je poznáte - viz

pneumatiky.cz/...

Ale ze své zkušenosti radím maximální opatrnost při jízdě. Tyhle Matadory jsou mrchy klouzavý - ne záludný, protože moc nedrží ani na mokru a tak případný smyk na sněhu nebo ledu není nečekaný.

lmgify

M+S možná stačí podle zákona v ČR, ale v Německu musí být hora se sněhovou vločkou.

re4zon
hodnocení

3x
Tak se podivejte znovu a poradne, z obou stran (i kdyz vyrazene by melo byt na obou totez). Vyrobce uvadi i ten alpsky symbol, divil bych se, kdyby na gumach nebyl.
hodnocení

Děkuji, podívám, ráno ... fakt jsem se díval, je tam na boku "Matador", pak nic, pak 2 vločky pak zas nic, pak "Nordicca" pak nic, pak zas 2 vločky a pak rozměr. Ale ty 2 vločky jsou v takovém trojůhelníku, ale nepodobá se to té hoře s 2 vrcholy.

Můj známý mi ukazoval Continental a tam je vločka jen jedna - velká. Ten ALPSKÝ symbol je tam 3* vločka s tou horou vypadá přesně ...

*alene* víte jací jsou Němci *alene*

lmgify

> víte jací jsou Němci

Tak si kup žlutou (červenou, oranžovou, bílou, ...) fixu na pneumatiky a ten symbol hor s vločkou, jehož pozici ukazují obrázky v jiném příspěvku, obtáhni. *smich*

Ten symbol se jmenuje 3pmsf - three-peak mountain snowflake.

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL
lmgify

> Můj známý mi ukazoval Continental a tam je vločka jen jedna - velká. Ten ALPSKÝ symbol je tam 3×. Vločka s tou horou vypadá přesně ...

Ze zvědavosti jsem se na tu pneumatiku podíval a je vidět, že jedna z těch vloček v hoře je v "technické"části pneumatiky u ráfku, stejně jako to má Matador.

Jestli si všimnete pozorně, tak ty gumy mají podobně rozmístěné nápisy. To bezpečnostní varování drobným písmem je také úplně stejné. Bodejť by ne, když Continental vlastní Matador.

Originál odsud ( Heureka)

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #2
lmgify

Přímé porovnání:

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #3
lmgify

Pardon, až teď jsem si všiml, že Heureka u toho Continentalu zobrazuje pro velikost pneu 225/45 promo obrázek pro velikost 205/55 (a navíc ještě R16 H) *zed* Ty nápisy u obou velikostí budou stejné, jen ta 45 nebude pochopitelně tak vysoká.

lmgify

Ještě jako perličku porovnání s Barumkou, další značkou koncernu Continental. Úplně stejný design.

Barum i s nápisem MADE IN EUROPE.

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #4

lmgify
hodnocení

3x

Leták

originál obrázku

doplněno 02.02.24 04:20:

Trošku lepší kvality vločky.

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #5
Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #6
Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #7

hodnocení

*zed* Omlouvám se, ALPSKÝ symbol tam je. Je teda jen JEDEN, malinký a je v technické části boku gumy - těsně u ráfku.

Myslel jsem, že to bude znak jak BRNO, a několikrát podoně, jak to má Continental.

lmgify

Podle normy musí být ten symbol alespoň na jedné straně pneumatiky a mít velikost minimálně 15×15mm. Takže to výrobce splnil. ;)

lmgify
hodnocení

0x

Můžeš sem ze zájmu napsat, co je uvedené v políčku MADE IN?

Zimní gumy - ALPSKÝ SYMBOL #8

hodnocení

MRKNU SE, doufám že tam nebude Somálsko, nebo KLDR

hodnocení

@IMGIFY

Matador Nordica - vyrobené ↑4123 a ↓3923

205/55 R16 vyrobeno: Czech republic

195/65 R15 vyrobeno: Slovakia

oba typy mají pouze jeden malý alpský symbol na obtížně viditelném místě

lmgify

Díky moc! *palec* Už jsem myslel, že jsi na mě zapomněl. *uf*

Koukám, že to Continental® vyrábí, kde se dá, jen na to tlačí jiné nápisy. :-D Oni vlastní obě továrny na obou stranách Beskyd (Barum Otrokovice i Matador Púchov), tak asi nějaká optimalizace výroby.

Koupil jsi gumy vyrobené ke konci 2023, takže úspěch. Při objednání přes e-shop některé z nich posílají skladové zásoby z minulé zimy. *nene*

Hledal jsem pro tebe nějakou ne-bílou (kvůli sněhu) fixu na pneu na obarvení toho symbolu, ale už to asi nikdo neprodává. *sok* Když jsem to před pár lety zjišťoval naposledy, měli všechny ty barvy, které jsem zmiňoval výše (žlutá, oranžová, červená). Nevím, co se stalo.*co*Zjistil jsem, že opravdových popisovačů dostupných v ČR na pneu je velmi málo, snad jen 1-2 věrohodní výrobci, pak asi 2 no-name prodavači typu "všechno na auto" a pak spousta přeprodávačů popisovačů, o kterých tvrdí, že jsem na pneu, ale při bližším zkoumání jsou jen pro nesavé materiály a venkovní nářez od UV, neustále ohýbaného materiálu a rozsahu teplot nedokáží dlouhodobě vydržet. Musím se tedy omluvit za falešné nasměrování. Nezbyde ti asi nic jiného než použít buď bílou fixu nebo hledat lépe než já.

hodnocení

@IMGFY

Trvalo to, protože jedno auto je daleko.

Já mám s gumama strašné zkušenosti.

-Jednou jsem koupil BARUMky vyrobené v RUMUNSKU... (dávno, za dob Felicií a Fábií)

-Objednal jsem rychlost H a přišlo T.

-Jindy mě přišla v zásilce 4 gum různá kombinace, různých rychlostí ...

-jindy zase různých - jak bych to napsal - dezénů, i když se jednalo o stejné gumy Pirelli P7. Prostě jedna guma byla o 2 roky starší a měla letní vzorek, ale s jiným tvarem vzorku. No čert mě bral.

-Koupil jsem gumy v Tescu a vydržely necelých 10.000 km

-Do kamenýho obchodu BEST DRIVE nechodím, protože se cenově zbláznili.

Mám 4 dodavatele, kterým věřím. Gumy pak přehodí šoumen za 500,-

Úplně jsem přestal používat ALU kola na autech s kterými jezdí ženy. Ani Dunaj nemá tolik vody jako já slz z neustálého neštěstí se dívat na podrápané disky, nebo rozmlácené gumy disky o díry v silnicích. Ženy neustále facebookují a nečumí na cestu.

Místo fixy zkusím barevný štoček - a jeho "matlátko"

děkuji měj se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]