Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost TK

Od: hugon odpovědí: 18 změna:
Zdravím,
Ve kterém dokladu k novému vozidlu, pořízeném v tomto roce, najdu dobu platnosti TK?
Děkuji za odpověď.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde: dataovozidlech.cz/...

Dole vložíte číslo ORV nebo VIN.

doplněno 01.02.24 18:58:

No to nepatří. Proč by ale měl být termín vaší STK součástí dodané dokumentace?*haha*

Rozumím. Chcete hledat problémy. Určitě najdete ještě spoustu důvodů, proč něco nejde. Hodně štěstí.

hugon
hodnocení

Bohužel tyto stránky nepatří mezi dodanou dokumentaci k vozidlu.

A jak lze internetové stránky dodat k vozidlu?

mate59
hodnocení

3x

Na TK jdete s novým vozem nejpozději po uplynutí 4 let od uvedení do provozu.U nového vozu to není nikde zaznačeno.Vyznačí to až potom do velkého TP.

hugon
hodnocení

Myslíte, že po čtyřech letech dojde k návratu velkých TP?

Určitě se nevrátí papírové techničáky..

hodnocení

3x

Pokud máte opravdu úpně nové auto, tak příští technickou tam nenajdete, ale musíte jít poprvé po 4 letech, pokud se bavíme o osobním autě.

hugon
hodnocení

"Po 4 letech" od jakého data?

Od uvedení do provozu Vašeho NOVÉHO vozidla.

aaa

...a pokud je dovezený ze zahraničí, tak tam musíš už po dvou letech.

AA- registrované 2 roky , nové 4 roky po registraci!

aaa

Mě hnali po 2 letech a to bylo i vyrobený tady a ve Francii jen na úkázku. Bylo fungl nový, nejetý.

Tak někde byla chyba nebo máte špatné údaje! jednoznačně -nové po první registraci, dle zákona nebo vyhlášky, po 4 letech, další pak každé dva roky. Nic jného!

U nových vozidel je první technická vyžadována až po prvních 4 letech provozu následně každé 2 roky.

1) Provozovatel silničního vozidla, které před zápisem do registru silničních vozidel nebylo registrováno v jiném státě, přistaví silniční vozidlo k pravidelné technické prohlídce ve lhůtě 4 let ode dne zápisu vozidla do registru silničních vozidel a poté pravidelně ve lhůtě 2 let ode dne provedení předchozí pravidelné technické prohlídky, jde-li o silniční vozidlo kategorie

p.Milane prosím číslo zákona-vyhlášky toto řešící (jsem líný hledat *hi*) Děkuji!

PS vím že to tak je ale nevím kde se toto řeší!

Až budu u svého poče, z paměti to nevím.

Domnívám se, že to je 56/2001.

§ 40

Pravidelné technické prohlídky

p.Milane díky už to mám!*palec*

I v tom jednou odkazu j to uvedeno, ale to jsem ši všiml až teď.

Páč prve jsem vedl debatu o jednom registru vozidel, kde to nechtějí udělat, ale v jiném okrese už ano..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]