Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměr disku

Od: safira odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu, na autě teď mám 16x7; 205/55R16 91H. Neprojde to tehnickou. Kromě změny v VTP, stačí koupit nové disky 6,5 nebo je problém i ta rychlost H. Díky

Rozměr disku
Rozměr disku #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stačí disky a dovnitř do zorného pole umístit: "max. rychlost 210 km/h".

Některá auta umožňují nastavit varování na displeji.

doplněno 31.01.24 14:07:

Ano, upozornění řidiče, a jak píše správně @diesel, nižší rychlostní index je možný jen pro zimní pneumatiky.

safira
hodnocení

Díky, tedy jako upozornění pro řidiče?

asd1

Pokud vim, tak nižší index s vyznačením max. rychlosti na palubce jde jen pro zimní (a v Itálii v létě ani u zimních), letní musí mít index podle techničáku.

hodnocení

2x

Disky jsou disky -tam nějaká rychlost se neudává. To je dané pro PNEUMATIKU.

Rozměr disků co můžete mít je 16"x6,5" nebo pak alternativu 16"x6" a 17"x7" nikoliv pak disk 16"x7" .

Jen u nejmenšího rozměru pneu máte rychl index H. Menší index můžete mít pouze na zimních pneu ale musí být too vznačeno v zorném poli řidiče přičemž tento Vám nedopíší -disk, pokud je auto na nich homologováno a disky (typový list) na auto -pak by to měli dopsat, jinak nikoliv.

honzinek

Domnívám se, že cedulka před řidičem být nemusí, když auto má omezovač rychlosti (s tempomatem). Není to tak?

Jak opíše Genehawkuns-varování v zorném poli případně nastavení tohoto v menu auta . Toto jsem nestudoval jsem ale matně tuším, že dle zákona nebo vyhlášky? varování v zorném poli!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]