Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů - změna pojišťovny a prodleva v pojistném

Od: filipkovar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dne 25. 11. 2023 jsem odeslala výpověď pojištění e-mailem na pojišťovnu Allianz. Tato výpověď mi byla potvrzena e-mailem až dne 6. 12. 2023 s tím, že mi byla pojistka ukončena již ke dni 25. 11. 2023.

Nové pojištění jsem tedy udělala až ode dne 7. 12. 2023, protože jsem čekala na vyjádření původní pojišťovny.

Kancelář pojistitelů nyní po mě požaduje zaplatit za těchto 11 dnů příspěvek ve výši přes 1 000 Kč.

Jak toto řešit?

Mám šanci se nějak odvolat?

Existuje nějaká ochranná lhůta při změně pojišťovny?

Budu ráda za vaše zkušenosti a rady, děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

= zaplatit.

Odvolávat se můžeš na lampárně - nebylo pojištěné = poplatek za každý den nepojištění.

Vypovědět pojistku a neudělat novou nebylo moc chytrý, za blbost se platí a nadávat můžeš jen sama sobě...

Nebo se můžeš zbavit veškerého majetku a pak na tebe nedosáhne ani exekuce...

paveldvorak
hodnocení

2x

pokud to byla výpoveď k výročí, nerozumím tomu čekání na vyjádření pojšťovny, dám výpověď, na další období jim nazaplatím, k datu ukončení "výročí" sjednám novou pojisktu ...

hodnocení

1x

Mám šanci se nějak odvolat?***NE.

Existuje nějaká ochranná lhůta při změně pojišťovny?***

Každý den je povinností mít sjednané zákonné pojištění. Je to jen Vaše chyba, že došlo k prodlevě, kterou teď oprávněně po Vás chce ČKP.

Bohužel, asi se cítíte poškozená, ale je to opravdu tak.

pr
hodnocení

0x

filipkovar: Asi bude záležet co bylo uvedené ve výpovědi a ke kterému dni byla výpověď podána. Jestli to bylo ke konci pojistného období nebo k nějakému konkrétnímu datumu a pojišťovna Allianz to nedodržela a pojištění ukončila dříve tak bych to zkusil u Allianz reklamovat a také to zároveň řešil i z ČKP. Pokud ale ve výpovědi nebylo uvedené ke kterému dní se pojištění vypovídá tak bych to viděl na tvoji pochybení a asi bohužel se s tím už nic dělat nedá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]