Nejste přihlášen/a.
Ahoj prosím, jde kombinovat rychlostní index u pneu? Nyní mám 91H , mohu použít 91V na stejné nápravě?
Díííky
0x
Nevěřím,že máte od stejného výrobce různé rychlostní indexy...
0x
" Na jedné nápravě smí být pneumatiky stejného typu, čímž se rozumí:
-výrobce pneumatiky (obchodní značka)
-označení rozměru pneumatiky
-druh užití (silniční pneumatika, pneumatika pro jízdu na sněhu, pneumatika pro zvláštní nebo dočasné použití, tzv. dojezdová pneumatika)
-konstrukce (diagonální, smíšená radiální, run flat)
-symbol kategorie rychlosti
-index únosnosti
-příčný průřez pneumatiky "
.
Sice se v textu odvolává na již neplatnou vyhl. 341/2014, což ale není problém (nyní 153/2023). Redakce ho označila jako článek s "garancí"(viz dlprofi.cz/... ).
Co je to za nesmysl, dojezdová pneumatika je pro jedno kolo, Podle toho textu plyne, že být nesmí na jednom kole?
ještě tam doplň, že musí mít stejnou hloubku vzorku na 1 mm přesně a bude to úplný nonsense
0x
Z dotazu není zřejmé, jestli chceš na pravém kole nápravy H (210), a na levém kole V (240)?
Neměl by to být až takový problém.
Pokud máš v techničáku H, Tak by to neměl být problém ani na STK.
ps: Mě to nechávají i s rozumně nižšími čísly než mám v techničáku. Bo vědí Že nejezdím na limitu
Jako kdy chcete jezdit 240 km/h? A a ty kola můžou být zbytečně drahý s tak vysokým indexem. Myslím že jsem pod střelil i váhový index Ale já to auto nezatěžuju. Ostatně to není předmět dotazu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.