Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám Octavia 2, 2005, 1.9tdi, 77 kw. Rozsvitila se za jizdy kontrolka dobijeni. Povypínal jsem vše co bylo možné a bez dobíjení jsem jestě asi 20 minut jel než se baterie vybila úplně. Potřebuji auto dostat domů, ale chci se ujistit že závada je v alternátoru. Kouknul jsem na kabely k alternátoru, tam je vše ok. Pojistky také ok. Očistil jsem kontakty. Drážkový řemen v pořádku. Volnoběžka alternátoru se při zaaretování alternátoru točí na 1 stranu což by mělo být také v pořádku. Kabely u baterie také ok. Po této kontrole všeho co jsem popsal a po nabití baterie jsem auto nastartoval a kontrolka dobíjení se rozsvítila asi po 5 minutách co bylo nastartováno. Tak jsem měl alespoň 5 minut radost že je to v pořádku ale nakonec tedy dobijeni nefunkcni. Je jeste neco co bych mel zkontrolovat? A nejpravděpodobnější příčina toho nedobíjení je tedy vadný alternátor takže když ho seženu a vyměním tak by mělo být dobíjení ok? Děkuji za reakce
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]