Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rachtání převodovky fabia 1.4mpi

Od: runikar odpovědí: 7 změna:
Ahoj, jen taková otázka. Má crnu rozebírat nebo rovnou vyměnit celou převodovku? Rachtá v ní při nesešláplé spojce, přestane v půlce sešlapu. Našel jsem i nové převodovky a nevadí mi za ní dát 5000czk když je nová,asi skladovka.
Auto takto jezdí už 20-30tisic km. Ale někdy jsou ty zvuky fakt divný :D. Co se může stát? Přestane radit? Nebo se to nějak utrhne, rozesype? PŘEVODOVÝ OLEJ ORIGO NOVÝ 10/2023 žádná změna, olej byl bez špon a vypadal jako nový.
Při řazení z neutralu do jedničky občas slyším takový dunivý kovový zvuk a semtam divně řádí jednička dvojka a trojka, ale to by chtělo asi jem poštelovat. Pri řazení citim jakobych tam měl překážky přímo v řadící páce nebo tak.. Ale řádí bez problémů, občas jen jednička nejde a musim znovu seslapnout pedál spojky.
Vozidlo fabia 1.4mpi 50kw AQW 2003, 120 tisic km najeto. Děkuji za rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Možná je problém jen ve spojce lamela ložisko přítlačák
Nejdřív rozebrat pak se uvidí

hodnocení

1x

Většinou je volné jedno ložisko. Proto to rachtá.

Kde jsou skladovky převodovek pro 1.4ku MPi? Převodovek bylo 7-9 typů a pro tento motor jen jedna.*hi*

runikar
hodnocení

sbazar.cz/...
Ještě bych musel zjistit jakou mám no :D při výměně spojky se nevypousti olej převodovky?

nemusíš. Poloosy, respektive její příruby zůstávají v převodovce. jen se z přírub sundají klouby a zakryje mazivo k vůli prachu, protože tím vlastně kloub otevřeš. Olej nevyteče.

...

Jo, tohle je pro 1.4 AQW,AME,AZF,...

Startér nahoře, zadní víko hliníkový odlitek, čidlo rychlosti i setrváku... vše sedí.

bery*
hodnocení

0x
Nejsem si jistej, ale nedělá tohle povolený kolo na pětce?
22.01.24 14:23

Taky.

runikar
hodnocení

Povolené kolo na pětce, to zní jakoby to mohlo vydržet dalších 100 tisic km v poho :D Ale nevím, klidně se to vymění. Jdu za mechanikem příští měsíc tak ať mi dá tip, jeden znalec převodovek řekl, že je to na 90% spíše převodová skříň tak uvidíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]