Ahoj, jen taková otázka. Má crnu rozebírat nebo rovnou vyměnit celou převodovku? Rachtá v ní při nesešláplé spojce, přestane v půlce sešlapu. Našel jsem i nové převodovky a nevadí mi za ní dát 5000czk když je nová,asi skladovka. Auto takto jezdí už 20-30tisic km. Ale někdy jsou ty zvuky fakt divný :D. Co se může stát? Přestane radit? Nebo se to nějak utrhne, rozesype? PŘEVODOVÝ OLEJ ORIGO NOVÝ 10/2023 žádná změna, olej byl bez špon a vypadal jako nový. Při řazení z neutralu do jedničky občas slyším takový dunivý kovový zvuk a semtam divně řádí jednička dvojka a trojka, ale to by chtělo asi jem poštelovat. Pri řazení citim jakobych tam měl překážky přímo v řadící páce nebo tak.. Ale řádí bez problémů, občas jen jednička nejde a musim znovu seslapnout pedál spojky. Vozidlo fabia 1.4mpi 50kw AQW 2003, 120 tisic km najeto. Děkuji za rady
nemusíš. Poloosy, respektive její příruby zůstávají v převodovce. jen se z přírub sundají klouby a zakryje mazivo k vůli prachu, protože tím vlastně kloub otevřeš. Olej nevyteče.
...
Jo, tohle je pro 1.4 AQW,AME,AZF,...
Startér nahoře, zadní víko hliníkový odlitek, čidlo rychlosti i setrváku... vše sedí.
Povolené kolo na pětce, to zní jakoby to mohlo vydržet dalších 100 tisic km v poho :D Ale nevím, klidně se to vymění. Jdu za mechanikem příští měsíc tak ať mi dá tip, jeden znalec převodovek řekl, že je to na 90% spíše převodová skříň tak uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.