Nejste přihlášen/a.
Z obrázku jsem nepochopil jak se správně nastavuje lanko plynu u monovstřiku felicie? Dneska jsem to dělal. Měl jsem tam dost povolené (spíš vytahané) lanko, tak jsem ho o jeden zářez posunul a je pořád ještě trochu volné, což musí být, aby při stlačeném pedálu se nastavovač klapky u vstřikovací jednotky neohnul.
Nicméně úplný správný postup nevím. Jak na to?

7x
Když lanko přitáhneš moc, tak se mechanika klapky přestane dotýkat servomotorku. Ten pak nezjistí, kdy na pedálu někdo stojí a kdy teda má převzít práci volnoběhu sám.
Takže přehnáním se nic neničí a neohne. Jen zůstane klapka mimo dotyk se servem.
Moc velká vůle zase zbytečně na pedálu dělá mrtvý chod (pro řidiče blbě ovladatelné) a při stisku pedálu na zem klapku otevřeš třeba jen na 80%, protože 20% je ta vůle.
Pročti si pasáč, kde je servomotorek.
doplněno 20.01.24 20:01:
Když máš diagnostiku, tak pusť test akčních členů. Poslal jsem ti ji i v češtině, tak si zapni tu 304ku verzi.
Sundej si filtrbox z klapky ať víš co to dělá a jak se to hýbe. Vem si notebook do motorového prostoru. Kup si prodlužku USB A to A.
Servo odjede, klapku zavře na 0stupńů a pak podle návodu seřiď.
Potom by to mělo sedět i podle toho, jak jsem ti to posla výše v odpovědi, když to děláš bez diagnostiky.
doplněno 20.01.24 20:04:
Jediné riziko je, když lanko utáhneš moc a místo toho, aby pedál volně klepl o doraz v podlaze, tak na posledních mm bude pružit o doraz samotné klapky na vstřikovací jednotce a bude ji ničit, protože noha nemá cit pro tak jemnou mechaniku.
Takže pedál musí jít volně až ťukne volně o podlahu, kde je doraz z plastu pod pedálem. Nesmí to jít volně a posledních pár mm tahat a klepnout. To je špatně.
Já si myslím, že by se měla klapka otevřít na 90 stupňů (na plno), sešlápnout plyn k podlaze a v této poloze vložit zarážku, aby při poloze pedálu na doraz byla klapka otevřena právě na maximum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.