Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je lepší? Auto ESA nebo AAA auto

Od: vrrr odpovědí: 29 změna:
Pěkný večer vám všem dneska jsem již zde řešil auto z aček a tak. Zajímalo by mě neznáte nějaký férový autobazar? Případně co je lepší Auto ESA nebo AAA auto?
Díky všem

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

david12
hodnocení

0x
Dobrý den, do Auto esa jsem měl možnost být na pohovoru jako operátor, kde mi bylo naznačeno, že nesmím být empatický, protože okrádají lidí, předražené rozbité auta... AAA auto asi nebude jiné, z bazaru asi fakt ne, dovoz z DE od soukromníků taky ne, jedině soukromý prodej auta se kterým majitel jezdil, tam zase pozor na podvody s leasingem, jestli máte možnost kupte si radši nové předváděcí auto, pokud ne, tak asi jedině prodej z aut z protiúčtů, od autorizovaných prodejců, kteří prodávají nové auta, šroty nevykupují, šroty rovnou předprodávají do AAA auto
doplněno 18.01.24 16:13: Uvědomte si že AAA a esa mají ,,levnější" auta jen proto, že tam bude nějaký háček... Zanedbaný servis, Bouračky, vytopený,stočený... Docela mě překvapuje proč vůbec někdo ještě od nich kupuje auta... Ten kdo je spokojený, tak ani neví že ho okradli a nemá najeto 50000 ale 220000km... Třeba u takové Octavky to ani nepoznáte

vrrr
hodnocení

Předváděcí auta asi od autorizovaných prodejců dané značky že?
Ale zase nechci úplně nové auto rozumíte
david12
Autorizovaný prodejci prodávají i ojetiny, někdo si přijel pro nové a nechal tam staré auto na protiúčet. Neberou vraky, moje staré auto nevzaly, projedou diagnostiku zjistí co a jak a když je to vrak, tak Vás vyhodí, ceny ojetin sice dražší, ale zase lepší jistota, auto většinou servisované unich, serviska, původy ČR. Žádný podvody, vydělávají na nových...
david12
Prodávají i ojeté z protiúčtů

mathew
hodnocení

0x
Asi takhle. Pokud tomu rozumíte tak je jedno, kde to koupíte a pokud ne tak taky, protože vás oškube klidně i soukromník... Já řeším v jakém je to auto stavu a kolik stojí a ne jestli ho prodává Franta nebo Turek
david12
V bazarech je to jedno ano, u aut z protiúčtů to bude ok
vrrr
hodnocení

Právě že moc nerozumím

david12
hodnocení

0x
Každý autorizovaný prodejce aut Kia, Peugeot, Hyundai, Škoda atd... Když prodává nové auta, tak zároveň s koupí nového auta, vykoupí to staré auto a zákazníkovy o cenu vykoupeného starého vozu, zlevní cenu Nového, rozbité nevykupují a todhleto jsou auta z protiúčtů, většinou jsou tyto auta u nich i celou dobu servisované, ukáží Vám v databázi co se opravovalo atd... Pozor někteří si mohou taky přivydělávat dovozem aut, ty nebrat, trvat na tom že chcete auta z protiúčtů, v prodejně budou vědět, vždy musí být původ Čr, poznáte v techničáku
david12
Tak dobře vyberte, hlavně se neunáhlit a přemýšlet pokud nové auto daného typu stojí 600000 Kč tak za 150000Kč už to bude vrak, nafta nájezdy ročně 30000km+ benzín 15000Km+ Pokud 5let staré auto nafta bude mít najeto 60000km, je to lež, pozor i servisní knihy se dneska už taky falšují, Dám příklad, pokud si koupíte Kiu s původem Čr a tak zajděte do prodejny Kia a poproste o servisní historií vozu dáte jim Vín daného vozu a během minuty Vám předají kompletní hystorii garančních servisů, pokud má auto najeto 60000km, tak na autě proběhly 4servisy garanční, chce to opravdu myslet, nikomu nevěřit, prodejce může vše zfalšovat v bazarech
david12
Omlouvám se Vin, historie, píšu rychle s hrubkami
Prodával jsem auto do Kia a hyundai, oba ho vykoupil pomocí AAA. Škoda a VW vykoupil auto přes Das welt auto.

david12
hodnocení

0x
Ještě auto musí být pojištěné předchozím majitelem, tedy povinné ručení, Pokud ne, nekupovat, majitel může být v exekucí a auto by Vám sebrali . V případě že byste auto kupoval od soukromé osoby

vrrr
hodnocení

autoesa.cz/...
autoesa.cz/...
Můžete napsat názory prosím?
david12
U obou aut, projel bych se a od prodejce bych si vzal VIN kód a před koupí zašel k autorizovanému prodejci Renault tam je poprosil zda mi vylustrují v online databází v PC servisy na těchto autech. Pokud se bude prodejce cukat, tak odejít auto nebude v 100%stavu
vrrr
hodnocení

To tak jde? Že mi to na vyžádání dají v bazaru? A u kteréhokoliv v Renaultu mi to dokážou vyhledat?
Přijdou i na stočený tachometr?
david12
Pokud je to původ ČR tak ano, pravděpodobně pokud poprosíte, tak i zadarmo, Km nevím ale logicky servis se bude dělat po 15000km, takže si to rozpočítate, ale auto musí být servisované v Renault pokud ne, tak je to nedohledatelne. Tady zjistíte stav tachometru při každé návštěvě STK kontrolatachometru.cz/...
Budu muset končit, mám práci, snad jsem Vám pomohl
vrr
hodnocení

Takže původ čr lze dohledat?
Mohli bychom se nějak spojit napsat si?
david12
Ano, původ Čr lze dohledat, více Vám už neporadím, víc toho sám nevím, jinak auta vypadají hezky
mathew
VIN bude nejspíš někde v rohu čelního skla, stačí si ho opsat a ideálně tak aby o tom prodejce nevěděl. Pak budete mít lepší moment pro překvapení s tím, že chcete slevu.

No ono asi záleží.. Mě to třeba v Hondě vyjet nechtěli *mir*

hodnocení

0x

voják se stará, voják má

to benzínové máte tady

Co je lepší? Auto ESA nebo AAA auto
vrrr
hodnocení

Mohu se zeptat kde jste to dohledal?

kontrolatachometru.cz/... je veřejný portál... u prodejce auto esa můžete u většiny aut získat i VIN vozidla při registraci (stačí spamový mail...)

STK - detail - jen prachovka nebo co.. - a z popisu je zřejmé, že bylo v čr nové (není evidenční kontrola) a byl jen jeden majitel

vrrr
hodnocení

Takže to vypadá že to auto bude v pohodě ne?

Tak základem je, aby to auto opravdu bylo - tedy bylo k dispozici na bazaru. Protože takových vábniček u AAA jsou stovky a u ESA jsem jich pár zažil taky, když si kupoval auto soused.

Pak takové maličkosti, jako bouračky... to bych třeba doporučil (jen u českých aut - nikdy u dovozů) kontrolu CEBIA. Což ale u společnosti ESA je automaticky u všech... - pokud by byla bouračka přes pojišťovnu, bylo by tam uvedeno.

Clio osobně nemusím - připadá mi takové tvrdé... - ale jen z okolí znám dva, co je jenom chválí... Takže zkuste. Doporučím i tak požádat nějakého kamaráda, co se v tom vyzná... nejlépe automechanika. Když mu dáte za půlden 2000,-, můžete ušetřit desítky tisíc za opravy.

vrrr
hodnocení

Za 2k aby to auto před koupí zkontroloval?

Přesně - ty 2000,- jsou za ušlý zisk daný půlden (třeba - dle domluvy). On jako servisák má zkušenost s tím, který typ se kde kazí nejvíc a nejrychleji. Pozná fušérské opravy nebo hrozící potíže - servis. Třeba rozvody a spojka beru u 10 let starého auta jako nutnou nákupní investici, ale je spousta dalších rizik...

Ve větších bazarech jsou "ochotní" zajistit přepis na vás - ale pozor, je to za poplatek. Někdy i přes 10tis jen za podání žádosti. Buď to budete požadovat zdarma nebo si přepis zajistěte sám - to vám určitě ušetří i na toho servisáka.

hodnocení

0x

Dulezita otazka neni jaky autobazar ale jaky auto chci koupit. Je velky rozdil v techto bazarech kupovat 10 let a vice stare vraky a nebo napr 3 lete auta.Vysledek bude rozdilny i pres to ze jde o stejny bazar.

Ja mohu doporucit acka. Presneji jejich odnoz Mototechna kde prodavaji auta z operaku, mam odtud 2 auta, v dobe koupe stari 3 a 4 roky. Obe za 40% hodnoty noveho, s najezdem 25 a 30tis km. Obe auta byly doslova jako nova, nebylo ani poznat ze byly jezdene, jak motor tak i zbytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]