Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě auta z bazaru AAA auto

Od: vrrr odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, chtěl bych se spíše zeptat na vaše zkušenosti v Ačkach, výhody, nevýhody.
Když vám chtějí volat ohledně schůzky daného auta je to vše bezplatná rezervace? A nevíte je možná u nich nějaká sleva na auto případně kolik? A dá se koupit auto za hotově ale za cenu co je na splátky. ( Vždy je průměrně o 30 tisíc levnější)
Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, z opakované zkušenosti doporučuji se obrnit velkou trpělivostí, protože prodej celkem natahují. Ze začátku - prohlídka a projížďka OK, pak se jde k papírování a tam se to vleče. Budou se vás snažit navnadit na to, aby jste si u nich vzal úvěr a díky němu budete mít cenu vozu o x tis nižší. To sice ano, na druhou stranu výše úroku je nenormální - posledně, kdy běžná sazba u spotřebáků byla cca 10% mi nabízeli úvěr s úrokem nějakých 30% a když jsem se ho zeptal, jestli to myslí vážně, tak mi sdělil, že to je naprosto normální sazba. No, možná pro ně*zed*

A jak se sazbou nebudete souhlasit, tak vás zkusí nejprve ještě lanařit jejich prodejce a pak zmíní, že zavolá manažera. Ten si v klídku dopije kafe, než za vámi přijde. Pak bude dělat, že o ničem neví, tak mu vše povyprávíte znovu, zkusí habaďuru co prodejce a když se nenecháte odbýt, tak nabídne jinou variantu úvěru s nižším úrokem a splátkou.

Nebo rovnou manažer přijde s pohádkou, že obvolal všechny ředitele bank a podařilo se mu vyjednat exklusivní slevu jenom pro vás (to bez legrace, s touto pohádkou za mnou také jednou přišel). Krom těch keců okolo ale nakonec s výše uváděných 30% úroku dali 6%, tak jsem byl spokojen.

Po pohádkách financování přijde na řadu pojištění - zde zvažte, zda si pojistíte u nich nebo jinde. Pojištění samotné nemusí být špatné - bazary mají mnohdy vysoké slevy na pojištění, tak to může být výhodnější než jinde. Jen si ohlídejte krytí, protože někdy to zkouší odrbat.

Takže na koupi si vyhraďtě dobré 3-4h :)

Jinak rezervace a schůzka je zdarma. Pokud by vám auto dováželi a vy se pro něj nakonec nerozhodli, tak se zas připravte na plno řečí, že ho mohli prodat jinde, že jste je připravil o peníze a pod.

Slevy na nákup vozu jsou také schopni dát - zde záleží o jak drahé auto půjde. Ale záleží, jaké budete mít argumenty - pokud se v autech úplně nevyznáte, vemte si s sebou někoho zkušeného, co bude schopen poznat nějaké závady nebo opravy. Pomůže vám to při vyjednávání. Někdy mimo slevu nabídnou třeba pneu zdarma nebo nějaké doplňky.

Jen pro příklad - auto s tažným zařízením. Při výkupu srazí cenu na minimum, protože auto určitě tahalo těžké vleky a je tím opotřebované, vč. spojky, motoru, převodovky, ... Při prodeji téhož auta - perfektní vůz připraven i pro tažení vleků.

Ale třeba budete mít štěstí a narazíte na korektní prodejní skupinu, kde nic z výše uvedeného nezažijete. Nebo dokonce změnili firemní politiku a tohle odrbávání vymizelo úplně. Ale o tom si iluze moc nedělám

hodnocení

3x

Zkušenosti mám i já osobně špatný

Stačí si tady nan poradte.cz vyhledat o tomhle bazaru, napsáno toho bylo až až

Může tam být i dobrý auto, ale je to často předražený a nejhorší jsou ty jejich fígle, finty

Nejlepší je zeptat se příbuzných, známých, jestli se někdo nechystá prodat auto

hodnocení

1x

Když přijdete do MASNY a řeknete, že chcete šunku DAJÍ VÁM JÍ ZADARMO? Nedají.

Všechno je to SCHÉMA

Nákupem auta na úvěr / leasing to auto dost přeplatíte a proto vám dají startovní úvěrový bonus, KTERÝ SE JIM VE FINÁLE DOOOBŘE VRÁTÍ.

oni ví jak na Vás ... chování spotřebitele ...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

*alene* kecy v leasingové kleci *alene*

Některé auta se takto OTOČÍ za rok i 2* ... napřed ho má Jarda z Mikulova, pak ho má Karel z Liberce, Táňa z Prahy a Lojza z Ostravy ... Za 2 roky i 4 lidi, 4 VAZALSKÉ smlouvy se zaplacenou akontací, nějakými splátkami, značnými pokutami + odtahem s cenou odtahu jak na Měsíc ...

Takže 2 roky je doba, kdy mají auto ZAPLACENÉ a zbytek je jejich ZISK. Nedej Bože, že auto je žádané a cena v aukci LEASINGOVKY či EXEKUTORA roste a roste ... a leasingovka se směje a směje.

Úkolem A+A+A je vám prodat auto - na co nejziskovější možné znění smlouvy.

hodnocení

1x

Je jedno, jaké mi nabídnou auto.. hlavně když tam bude sleva.

I v tak špatném bazaru, jako je AAA, můžete koupit dobré auto. Chce to umět poznat vady nebo mít někoho takového s sebou. O ceně v tomto bazaru je to trochu jinak - běžná cena vozu je u nich tak o 30% vyšší než na běžném trhu. Sleva za úvěr ve finále je v podstatě podvodem - vám dají auto za 200, ale podepisujete úvěr s cenou auta 300 a "akontaci" dáváte fiktivní. Sleva jako blázen, na kterou v průběhu řešení úvěru pěkně doplatíte.

Pokud na trhu není konkrétní požadované auto a je jenom v AAA, skutečně fyzicky tam je, je opravdu v tom stavu inzerovaném nebo lepším a stojí víc, můžete zkusit něco uhádat, ale stejně na tom vydělají oni.

vrrr
hodnocení

Jedná se o Clio. Jasný ale zase v každém bazaru vás budou chtít natáhnout nějakým způsobem na vás vydělat. Poraďte kde jinde koupit auto z bazaru když ne Áčka ani auto Esa. Je auto ESA lepší bazar?
Ani áčka ani esa nejsou poctiví, natož dobří a tím pádem nikdo z nich pro vás není lepší..Oboje patří mezi horší..Autobazary obecně chtějí prodávat a ne čekat, až se poradíte nebo až se rozmyslíte..Snaha oškubat vás bude v KAŽDÉM bazaru..Zajímám se o auta a do bazarů chodím často koukat.A nevěřím vlastním očím,co a za kolik se snaží prodávat..Známí mne často přemluví ať jdu s nimi vybrat auto..A je to mnohdy děs..Nabídka otřesného šrotu za spoustu peněz..Pochopitelně by se dalo najít dobré auto, ale chce to štěstí a mraky zkušeností..
vrrr
hodnocení

Nejste z Ostravy vzal bych vás s sebou
Názor
autoesa.cz/...
autoesa.cz/...

Já osobně kupuji auta podle aktuálního stavu. Jedno z bazaru sice bylo, ale byla to komis - takže jsme s majitelem jeli do bazaru, že to tam vyzvedne a já si ho kupuji od něj...

Nejlepší koupě jsem měl přes 20let navštěvovaný servis aut - prostě mu tam jezdí lidi z okolí a on ta auta servisuje a i když nějaký dokument o servisu chybí, on to má v systému. Takže něco jako spojka, rozvody... ale i běžný servis oleje - vše ví a hlídá mu to systém. Sám mi píše sms, že mám jet na olej nebo STK. A zatím žádný problém - za těch 20 let.

AAA jsou totální šmejdi - podle mne. ESA bývala celkem ok, ale také se to liší od pobočky... všude jsou prostě lidi, to nejde označkovat firmou. Pro tchýni jsme kupovali v ESA auto před rokem a něco - prodejce na vytipované kousky napřímo sdělil, že se jim třeba auto vrací na reklamaci už potřetí... - takže jsme vybrali jedno čerstvé, vše bylo jak nové, opečovávané.. no a samozřejmě místo 140 na trhu běžné to bylo 170 tis. Za cca. 10ti km a rok a půl bez potíží, auto 10 let staré bez závad na STK.

z těch dvou - benzínové clio 1,2 je jednoduché a spolehlivé... , do nafty bych nešel bez ohledu na spolehlivost renaultů v této kubatuře - je to tikající bomba

vrr
hodnocení

Pokud je opravdu možnost to takhle přímo u Renaultu zjistit pak by to neměl být problém každopádně nemám s kým zkušeným navštívit autobazar a schůzku s prodejcem v Ačkach tudíž tam můžu jít si tak max pro VIN jestli to pomůže. Pokud si to lze prověřit u Renaultu pak by to zas velký ojeb od bazaru být nemusel ne?
Vrr..jsem ze Středočeského kraje, bohužel.

vrrr
hodnocení

Takže moje představa když mám vybrané auto za cenu 190 000kč za cenu v hotovosti. A na úvěr tentýž auto za 160 000kč. A moje představa je že chci auto odkoupit za cenu na úvěr ale zaplatit normálně v hotovosti najednou.
To by asi nešlo že?
Ne to by nešlo, ale co lze je domluvit si slevu z té ceny za hotové, zkusit vyjednávat.

Dalo by se to obejít tím, že si to vezmete na úvěr za jimi nabízenou cenu a následně jednorázově úvěr doplatíte bance. Je tam sice tuším 1% "pokuta" z nesplacené jistiny ale pořád to vychází levněji než jejich příplatek za cenu vozu bez úvěru.

Nejsem si 100%, zda náhodou není možnost předčasného splacení nějak omezená, ale to by jste měl najít v podmínkách k úvěru (prodejců nemá moc smysl se ptát, budou tlačit na to, aby jste to nedplácel a nepřekvapilo by mě, kdyby si vymýšleli -> mají z úvěrů provize, které jim poskytnutou slevu vynahradí)

vrrr
hodnocení

Tak i kdyby to ze 190 dali za 170 000kč 20k sleva i tak by to bylo dobré.
A nevíte ještě když zítra mám s nimi schůzku je nějaká možnost vůz pak pár dní podržet zdarma na rozmýšlení? Nebo spíše bych chtěl u sebe někoho zkušenějšího takže nevím co s ním zítra řešit zajímá mě zda dají slevu za 190 vůz nekoupím.
asd1

Další hejl *smich*

Počítej že odpoví že je víc zájemců a když nekupíš za 190 tak to vezme jinej *smich*

Sleva na splátky - spočítej si kolik těma splátkama zaplatíš celkem a jak to je supr výhodný. Nevěřim že nemaj ošéfovaný předčasný splacení "za levno", nejsou blbý a tyhle věci mají zmáknutý perfektně.

Mmch. když budeš trochu hledat, tak srovnatelný auto seženeš typicky o 30 - 50k levněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]