Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, z opakované zkušenosti doporučuji se obrnit velkou trpělivostí, protože prodej celkem natahují. Ze začátku - prohlídka a projížďka OK, pak se jde k papírování a tam se to vleče. Budou se vás snažit navnadit na to, aby jste si u nich vzal úvěr a díky němu budete mít cenu vozu o x tis nižší. To sice ano, na druhou stranu výše úroku je nenormální - posledně, kdy běžná sazba u spotřebáků byla cca 10% mi nabízeli úvěr s úrokem nějakých 30% a když jsem se ho zeptal, jestli to myslí vážně, tak mi sdělil, že to je naprosto normální sazba. No, možná pro ně
A jak se sazbou nebudete souhlasit, tak vás zkusí nejprve ještě lanařit jejich prodejce a pak zmíní, že zavolá manažera. Ten si v klídku dopije kafe, než za vámi přijde. Pak bude dělat, že o ničem neví, tak mu vše povyprávíte znovu, zkusí habaďuru co prodejce a když se nenecháte odbýt, tak nabídne jinou variantu úvěru s nižším úrokem a splátkou.
Nebo rovnou manažer přijde s pohádkou, že obvolal všechny ředitele bank a podařilo se mu vyjednat exklusivní slevu jenom pro vás (to bez legrace, s touto pohádkou za mnou také jednou přišel). Krom těch keců okolo ale nakonec s výše uváděných 30% úroku dali 6%, tak jsem byl spokojen.
Po pohádkách financování přijde na řadu pojištění - zde zvažte, zda si pojistíte u nich nebo jinde. Pojištění samotné nemusí být špatné - bazary mají mnohdy vysoké slevy na pojištění, tak to může být výhodnější než jinde. Jen si ohlídejte krytí, protože někdy to zkouší odrbat.
Takže na koupi si vyhraďtě dobré 3-4h
Jinak rezervace a schůzka je zdarma. Pokud by vám auto dováželi a vy se pro něj nakonec nerozhodli, tak se zas připravte na plno řečí, že ho mohli prodat jinde, že jste je připravil o peníze a pod.
Slevy na nákup vozu jsou také schopni dát - zde záleží o jak drahé auto půjde. Ale záleží, jaké budete mít argumenty - pokud se v autech úplně nevyznáte, vemte si s sebou někoho zkušeného, co bude schopen poznat nějaké závady nebo opravy. Pomůže vám to při vyjednávání. Někdy mimo slevu nabídnou třeba pneu zdarma nebo nějaké doplňky.
Jen pro příklad - auto s tažným zařízením. Při výkupu srazí cenu na minimum, protože auto určitě tahalo těžké vleky a je tím opotřebované, vč. spojky, motoru, převodovky, ... Při prodeji téhož auta - perfektní vůz připraven i pro tažení vleků.
Ale třeba budete mít štěstí a narazíte na korektní prodejní skupinu, kde nic z výše uvedeného nezažijete. Nebo dokonce změnili firemní politiku a tohle odrbávání vymizelo úplně. Ale o tom si iluze moc nedělám
Když přijdete do MASNY a řeknete, že chcete šunku DAJÍ VÁM JÍ ZADARMO? Nedají.
Všechno je to SCHÉMA
Nákupem auta na úvěr / leasing to auto dost přeplatíte a proto vám dají startovní úvěrový bonus, KTERÝ SE JIM VE FINÁLE DOOOBŘE VRÁTÍ.
oni ví jak na Vás ... chování spotřebitele ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------
kecy v leasingové kleci
Některé auta se takto OTOČÍ za rok i 2* ... napřed ho má Jarda z Mikulova, pak ho má Karel z Liberce, Táňa z Prahy a Lojza z Ostravy ... Za 2 roky i 4 lidi, 4 VAZALSKÉ smlouvy se zaplacenou akontací, nějakými splátkami, značnými pokutami + odtahem s cenou odtahu jak na Měsíc ...
Takže 2 roky je doba, kdy mají auto ZAPLACENÉ a zbytek je jejich ZISK. Nedej Bože, že auto je žádané a cena v aukci LEASINGOVKY či EXEKUTORA roste a roste ... a leasingovka se směje a směje.
Úkolem A+A+A je vám prodat auto - na co nejziskovější možné znění smlouvy.
Je jedno, jaké mi nabídnou auto.. hlavně když tam bude sleva.
I v tak špatném bazaru, jako je AAA, můžete koupit dobré auto. Chce to umět poznat vady nebo mít někoho takového s sebou. O ceně v tomto bazaru je to trochu jinak - běžná cena vozu je u nich tak o 30% vyšší než na běžném trhu. Sleva za úvěr ve finále je v podstatě podvodem - vám dají auto za 200, ale podepisujete úvěr s cenou auta 300 a "akontaci" dáváte fiktivní. Sleva jako blázen, na kterou v průběhu řešení úvěru pěkně doplatíte.
Pokud na trhu není konkrétní požadované auto a je jenom v AAA, skutečně fyzicky tam je, je opravdu v tom stavu inzerovaném nebo lepším a stojí víc, můžete zkusit něco uhádat, ale stejně na tom vydělají oni.
Já osobně kupuji auta podle aktuálního stavu. Jedno z bazaru sice bylo, ale byla to komis - takže jsme s majitelem jeli do bazaru, že to tam vyzvedne a já si ho kupuji od něj...
Nejlepší koupě jsem měl přes 20let navštěvovaný servis aut - prostě mu tam jezdí lidi z okolí a on ta auta servisuje a i když nějaký dokument o servisu chybí, on to má v systému. Takže něco jako spojka, rozvody... ale i běžný servis oleje - vše ví a hlídá mu to systém. Sám mi píše sms, že mám jet na olej nebo STK. A zatím žádný problém - za těch 20 let.
AAA jsou totální šmejdi - podle mne. ESA bývala celkem ok, ale také se to liší od pobočky... všude jsou prostě lidi, to nejde označkovat firmou. Pro tchýni jsme kupovali v ESA auto před rokem a něco - prodejce na vytipované kousky napřímo sdělil, že se jim třeba auto vrací na reklamaci už potřetí... - takže jsme vybrali jedno čerstvé, vše bylo jak nové, opečovávané.. no a samozřejmě místo 140 na trhu běžné to bylo 170 tis. Za cca. 10ti km a rok a půl bez potíží, auto 10 let staré bez závad na STK.
z těch dvou - benzínové clio 1,2 je jednoduché a spolehlivé... , do nafty bych nešel bez ohledu na spolehlivost renaultů v této kubatuře - je to tikající bomba
Dalo by se to obejít tím, že si to vezmete na úvěr za jimi nabízenou cenu a následně jednorázově úvěr doplatíte bance. Je tam sice tuším 1% "pokuta" z nesplacené jistiny ale pořád to vychází levněji než jejich příplatek za cenu vozu bez úvěru.
Nejsem si 100%, zda náhodou není možnost předčasného splacení nějak omezená, ale to by jste měl najít v podmínkách k úvěru (prodejců nemá moc smysl se ptát, budou tlačit na to, aby jste to nedplácel a nepřekvapilo by mě, kdyby si vymýšleli -> mají z úvěrů provize, které jim poskytnutou slevu vynahradí)
Další hejl
Počítej že odpoví že je víc zájemců a když nekupíš za 190 tak to vezme jinej
Sleva na splátky - spočítej si kolik těma splátkama zaplatíš celkem a jak to je supr výhodný. Nevěřim že nemaj ošéfovaný předčasný splacení "za levno", nejsou blbý a tyhle věci mají zmáknutý perfektně.
Mmch. když budeš trochu hledat, tak srovnatelný auto seženeš typicky o 30 - 50k levněji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.