Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Likvidace auta - udělá to kupec

Od: kryl odpovědí: 10 změna:

Dobrý den řeším dilema..

Prodávám auto VW Touran 2003 za cca 20 tis ve stavu na opravu a těsně před koncem technické..Auto má závady... Dnes byl u mě kupec..auto se mu líbí a že ho potřebuje na náhradní díly... Jeho následující postup by byl:

Auto mi zaplatí
ebudem na něj nic přepisovat/...odveze ho..odstrojí ho, a zařídí lividačku do 14 dní..a doklad o lividaci a značky mě přiveze.

A já nevím..zdali chci jít do rizika... Dostanu ten doklad? Auto jinak neprodám...a zustane mi...maximalně mi lividačka dá 2 tis. Kupec se mi zdál slušný...a žádná menšina.

Když už bych do toho šel..mám si od něj něco nechat napsat?...vyfotit občanku..? apod?

..popřípadně jakéé trable mě čekají kdybych likvidačku nedostal? Technicky prukazy mít u sebe asi nebudu..

Díky moc za radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x
To bych radši nabídl, že ten přepis zaplatím a zajistím, než takový risk.
Já bych do toho nešel, nepřepsané auto se tu řeší každou chvíli. Prostě bez přepisu nebo plné moci k přepisu od kupujícího auto neodejde.
Přesně tak..450,-za evidenčku + 800,- za přepis pana slušného kupce jistě nezruinuje! Pokud nesouhlasí,tak V ŽÁDNÉM případě neprodávat! Sliby chyby;)

asd1
hodnocení

9x

Když budeš mít písemnou kupní smlouvu a ověřenou totožnost, tak pokud se na likvidaci vykašle tak zajdeš na úřad podat žádost o zápis změny vlastníka (úřad žádost přijmout musí i nekompletní tj. hlavně bez evidenčky). Pak změnu vlastníka oznámíš pojišťovně a dnem oznámení končí POV. Dál tě to nemusí zajímat, svojí povinnost jsi splnil. Auto sice zůstane napsaný na tebe, ale kupní smluvou a podanou žádostí se zbavíš odpovědnosti za cokoliv s vozidlem, jen to může být opruz, pokaždý když něco přiletí budeš muset vytahovat KS a tu žádost (ČKP, pokuty z radarů nebo parkování..).

Úřad pak půjde po novém vlastníkovi, má na to páky, hlavně sankce až 50k.

Termín an oznámení změny je 10 dnů, pokud neoznámíš tak těch 50k hrozí i tobě.

hodnocení

4x
Já bych do toho nešel. Trval bych na tom, aby si to přepsal, klidně bych mu i snížil cenu o výdaje na přepis. A pokud by to tak nechtěl, nechal bych auto zlikvidovat rovnou. Těch 20 tisíc by mi za problémy rozhodně nestálo.
Přesně tak! Ať to přepíše a pak je úplně jedno, na co to chce!

hodnocení

3x

jakéé trable mě čekají kdybych likvidačku nedostal?****Velké trable Vás čekají a zbytečně. Co když auto nerozebere a bude jezdit dále..Bez pojištění, přestupky za rychlou jízdu atd..

Na této poradně je každý týden problém s podobným stavem, že kupec něco neudělal...Ale svítá na lepší časy, že převod půjde zahájit i po internetu.

hodnocení

3x

NE, NE a ještě jednou NE! Takový postup je pro Vás velmi a velmi problematický-může auto rozebrat, rozprodat , zbytek do kovošrotu bez "ekoprotokolu" a Vy budete v registru stále vlastník!

Jediný pro Vás dobrý postup- udělejte evidenční, a pak s kupujcím nebo s jeho ověřenou PM nechat zapsat ZMĚNU !

Pak ať si kupující dělá s autem co chce!

I když vypadá jako spolehlivý- (může a nemusí být) co když jen poopraví a prodá hned dál nebo bude provozovat bez TK -Vám budou chodit pokuty a ještě bude hrozit od státu pokuta za nezapsání změny 50 000kč!

kryl
hodnocení

No vidím že to není dobrý nápad...asi jen tak auto nepustím...Nejsem tak na tom špatně abych musel dělat takovéto zoufale pokusy...

..dobře...pokud budu mít jeho plnou moc..potřebuji asi i kupní smlouvu...ale nepotřebuji také mít ještě nové pojistení psané na kupujícího?

asd1
Pokud si chceš pojistit abys přepis pripadne udělal sám, tak potřebuješ platnou EK, ověřenou plnou moc k prepisu a platné POV (i na tebe tj.to co mas ted). Kupní smlouvu nepotřebuješ
Jinak platí to co jsem psal, KS a podana žádost zajišťují že případně sankce už nejdou za tebou.

paveldvorak
hodnocení

2x
Bez evidencku úřad nepůjde po nikom, řízení zastaví. Maximálně pošle označenému kupci nějaké vyrozumění, ten nezareaguje a tím to na úřadu skončí. Po evidované majiteli půjde ckp. Pokud bude auto jezdit, budou chodit pokuty. Objektivní odpovědnost. Nezaplacení pokuty dávají obce exekutorovi. Úroky z prodlení. Soud o určení toho kdo má být zapsán v evidenci vyjde na 12 až 15 tisíc za advokáta. Atd. Ekolikvidace se dá prověřit online na webu MŽP. Žádný papir není potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]