Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platnost ŘP

Od: levanka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, je na řidičském průkazu uveden datum platnosti? Manžel má u čísla 4a uvedeno 29.8.2018 a u čísla 4b 29.8.2023, podle mě ho má propadlý. Děkuji za odpovědi, levanka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Má ho propadlý. Na zadní straně vpravo jsou svisle psané vysvětlivky k údajům na přední straně. Nedoporučuji manželovi jezdit dokud nebude mít nový ŘP, mám pocit, že by mohl dostat nejen pokutu, ale i zákaz řízení.

gg*
hodnocení

7x
Má ho propadlý. Ze zadní strany je myslím pro každý údaj slovně popsáno co ten řádek (údaj) znamená

hodnocení

7x

4a = datum vydání ŘP, 4b = konec platnosti ŘP.

Takže ten ŘP je od konce srpna 2023 neplatný!

Řídit s tím bych nedoporučoval, hrozí pokuta 2000 až 2500 Kč.

levanka
hodnocení

Děkuji, já si to myslela (manžel 70+*nevi*), jsou za to sankce?

Pokud manžela chytnou za volantem, tak pokuta 2000 až 2500 Kč, když ho nechytnou, tak nic nehrozí. Za vlastní propadnutí ŘP a následnou obnovu nic nehrozí, ale je možné, že bude účtován nějaký poplatek.

hodnocení

0x

Manžel má asi skupinu "C", proto má řidičák na 5 let. Ostatní ho mají na 10 let. Sankce za to jsou, viz:

Máte naprostou pravdu, paní Levanko: podle mě ho má propadlý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]