Nejste přihlášen/a.
Hm. Dobití baterie 150.-. Vzhledem k tomu, že tazatel nemá baterku jak dobít, tak předpokládám, že tam pojede s vozem, který tam bude muset nechat. K tomu tedy osm kilo za hodinu práce mechanika (jo, i započatou-natáhnout káble). No a když už jim to tam bude zabírat místo tak: pane uďáli sme vám diagnostiku nabíjení, tady je fakturka na dva litry, děkujem naschle přiďte zas ![]()
Jak jsem jednou vezl starýho vergla na doplnění klimy. Rok to drželo, navíc to nebylo moje auto, tak jsem s tím nechtěl dělat psí kusy, jenom aby to drželo přes dovolenou. Už mi hned chtěli dělat testy těsnosti, tlaky a já nevím co ještě.
Tak do autoservisu zavolejte. Je to nejjednodušší, co můžete udělat. Pak můžete ještě požádat souseda o startovací kabely a nastartování. Pak ale už musíte najet odhadem alespoň 100 Km aby se baterie nabila naplno. Takže hned využít k nějakému delšímu výletu. Ale nesmí vám to na nejbližší křižovatce chcípnout.
Nebo volejte asistenční službu, ta přijede až k vám
Asistenční služba - Ceník
Výkon v časovém rozmezí 7.00-19.00 19.00-7.00
ATA Poplatek za výdej baterie na prodejně mimo otevírací dobu (po 17hod) 0 250,- Kč
ATA výjezd na adresu - Praha / Po-Ne 575,- Kč 875,- Kč
ATA výjezd mimo území Prahy - do 25 km 875,- Kč 1 250,- Kč
ATA výjezd mimo území Prahy - do 50 km 1 250,- Kč 1 875,- Kč
ATA výjezd mimo území Prahy - do 75 km 1 875,- Kč 2 500,- Kč
ATA výjezd mimo území Prahy - do 100 km 2 500,- Kč 3 750,- Kč
ATA instalace BAT do osobního vozu - standard 295,- Kč 450,- Kč
ATA instalace BAT do vozu - individuál (některé druhy vozů) á/0,5hod 600,- Kč 750,- Kč
ATA Diagnostika stavu autobaterie - protokol 150,- Kč 150,- Kč
ATA Diagnostka alternátoru (dobíjení) 150,- Kč 150,- Kč
ATA Zápis výměny baterie do řídicí jednotky (START-STOP) 600,- Kč 600,- Kč
ATA Autodiagnostika čtení/mazání závad (protokol) 600,- Kč 600,- Kč
ATA Ostatní práce á/hod 600,- Kč 750,- Kč
autobaterie-nonstop.cz/...
u nás v obchodě kde baterky prodávaly...a prodávají...to pár let zpátky stálo 50,- ..takže s inflací a postupem let bych si troufal tvrdit, že to bude dneska 100-150,-
Eši to je u Greifendorfu, tak nabíjí zadrc, v rámci záruky po koupi nové baterky. Aspoň to mi říkal po koupi... Nevyužil jsem.
tady ten počáteční humor jsem bohužel nedokázal rozklíčovat...ale bavím se o KLAZE za pekárnou, kde to tak bylo..v mototechně u Koblihy to dělaly za podobný všimný
U Lověšic, vedle JAPu... Klazu mám rád - na obchodě mají veterány, baterie, granule pro psy a sirupy. Dobrý mišmaš...![]()
aha...tak to, abych se přiznal ani netuším jak se to ofiko jmenuje...ale jo, tam to dělají taky...akorát mi to přijde zvláštní, protože s vybitou baterkou asi nebudeš cestovat pěšky kamsi do lověšic
...
Já měl kdysi Š100,už nevím,jak tam byla stará baterka.Jednou v zimě,ale to mrzlo nejníň 10 pod 0,jsem ani neotočil motorem.Soused mě roztáhnul,motor chytnul hned.A že jsem spěchal,bez nějakého ohříváni na volnoběh jsem odjel.Po třech km jízdy jsem sjížděl s kopce,vypnul motor a tou promrzlou,skoro vybitou baterkou normálně nastartoval.A to jsem někde četl,že podchlazená baterka se nedobije.U škodovek byla vzadu za sedadly,tam se moc neohřála.
Tazatel by to měl nějak rozvést. Jde o starší auto nebo něco nového se start/stopem a managmentem dobíjení? Je si jistý, že baterie stačí dobít a je v pořádku?
Předpokládám, že tazatel bydlí někde v bytě, odkud přímo do auta kabely natáhnout nedokáže a baterku neumí/nedokáže vyndat. Jak ji potom dopraví do toho autoservisu? Pokud auto už nějak nastartuje, tak bych ty peníze na nabití spíš investoval do paliva a projel bych to někde plynulou jízdou mimo město, pokud má v pořádku dobíjení a tu baterii, za tu dobu se dobít do solidního stavu musí.
Jak tu ale napsali ostatní, nejrozumnější je koupit za pět stovek nabíječku, baterii (pokud nelze nabíjet přímo autě) vyndat a odněst domů nabít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.