Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna H7 za LED žárovky

Od: aloisb® odpovědí: 22 změna:

U mého FORD S-Maxe mám normální H7 žárovky. Nyní jsem viděl inzerát na prodej H7 - LED žárovky. Mohu je dát do reflektorů?

doplněno 17.02.25 16:34:

Tak S-Maxe jsem už prodal a zakoupil levnější verzi HYUNDAI Tucsona, který má v reflektorech také žárovky H7. Zdá se mi, že to svítí málo dost žlutě. Ty reflektory by ale měly být stejné jako u vybavenějších verzí s LED žárovkami, ne? Takže jejich výměna by měla být bez problémů. Nebo se mýlím?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Legálně těžko. Pokud vim, tak jediná homologovaná H7 LED je od Osramu a to ještě jen pro pár konkrétních aut + jsou nutný úpravy světel. Ostatní tam nemaj co dělat a obvykle oslňujou jak sviňa. Cajti by se na podobný oslňující kokoty měli zaměřit a na místě jim to vypínat kladivem (no dobrá, odstavit jako ohrožující, za ohrožující stav ocenit, a odjezd až po výměně za správnou žárovku nebo na odtahovce).

Podívej se co prodává, obvykle je u toho informace že to není určené na veřejné komunikace.

hodnocení

Díky, myslel jsem si to.

bear

Philips také prodává homologované LEDky.

hodnocení

1x

Pro FORD je u Philipse homologace pro C-MAX 2gen, Tourneo a Transit Connect.
U OSRAMu je k tomu ještě B-MAX, FOCUS a KUGA a S-MAX. U S-MAX je to model WA6 od roku 2015. Viz osram.cz/...

hodnocení

Dát za žárovky 2700 Kč? Ani náhodou.*zed*

hodnocení

0x
Legálně jenom osramy a ty mají, napsané jaké modely.
Nelegálně aby nebyl problém na silnici ano za určitých podmínek. Světlomet musí mít čočku, žárovky musí vyzařovat maximálně 2tis lumenů pokud nemáš automatický náklon a samozřejmě správně seřízená světla.
Díky čočce mají stejný lom jako halogeny takže při dodržení zbytku problém s oslňováním není a ani policie tě nebude vyhledávat. Na stk musíš samozřejmě vrátit původní žárovky těm to vadí pokud ví že tam má být halogen

Nesmysl - pokud jeho S-MAX spadá do těch které jsou homologované (viz můj příspěvek), tak to může legálně vyměnit a na důkaz legálnosti dostane i homologační nálepku kterou nalepí na světlomet. Nic pak nemusí přehazovat zpátky protože je to HOMOLOGOVANÉ

are však ano...čteš blbě. On psal v případě nelegálnosti = pokud tam S-Max nebude uveden.

hodnocení

0x

youtu.be/...

x1bc
hodnocení

0x

Jsem se nudil a objednal si z Aliexpresu LED H7 *smich* Zítra bych je měl mít doma na vyzkoušení tak jsem zvědavej.

Jsou bez chlazení podle prodejce jsou velikostně stejné jak běžná žárovka. Výrobce AUXITO parametry: prý 12000lm, 6500k.

Bude sranda ne?

vernon
Až tě chytnou cajti, tak ještě větší :-D
x1bc

pohoda to by musel študovat kudy co a jak. Měl jsem v jednom autě třeba osram night braker ty taky pěkně šajní a jsou legální a nikdy nikdo mě kvůli nim nestavěl.

Za dvacet let co řídím mě brali jen jednou kdysi kvůli světlům když jsem do halogenů bez dalších věcí dal HIDy a ty byli nápadné tím startovacím vehementem. Tyto ledky jsou stejné jak běžná žárovka tak pohodička

hodnocení

0x
Ofiko asi ne leč co tu mam okolo známí tak sem spouste lidí do aut včetně rodinejch vozú ty diody do světel dal svítí to paradně a zatim nikdo nikde žádnej problém
De jen o to dobře vybrat dle toho jestli máš světla s čočkou či bez čočky
Do světel s čočkou se dávaj diody se svitem okolo 10000 lúmenú
A do světel bez čočky max. 6000 lúmenú
Ja to beru zde :
ledpodsviceni.cz/...
x1bc

Bez čočky staré normální heligony *smich*

Ono zase těm čísílkům od číňana nevěřím. 12000lm na žárovce kde není ventrilátorek? Cha cha. Z toho tvého odkazu bych vycházel podle těchto: ledpodsviceni.cz/... a tam je napsáno, že mají 3500lm což beru jako reálné. Já je vzal pro srandu a jen pro případné zesměšnení jůtůberů co to chválí. Sada dvou těch žárovek vyšla na necelých 400kč

x1bc

helemese nedalo mi to a čtu si ještě jednou popisek u těch led žárovek co jsem koupil: Lumen: 12000LM/pár, 6000LM/Žárovka

Takže jak píšeš světla bez čočky max 6000lm je v pohodě splněno *smich*

To je většinou problém lidi nemaj čočku a narvou tam kde co pak to svítí jak praštěný ty si spokojen že ani nepotřebuješ dalku a protijedouci šofér by tě nejradši zabil
Počítej stim že ty laciny ali žárovky dlouho nevydrží a maj i blbou kresbu takže to neseřídíš
x1bc

Výdrž se uvidí no. Jako vzhledem k absenci ventilátoru té životnosti taky moc nevěřím. A ohledně seřízení-kresby to mě nesejří. 99% mých jízd jsou za světla

hodnocení

S-Maxe jsem už prodal a mám nyní Tucsona, který má také H7, ale o jejich náhradě neuvažuji.

asd1

Jasně že kresba tě nesejří, když ty vidíš a oslňování ostatních máš u p...e *zed*

Když oslňuje tak mu pouštim dálkový aby ho to trklo... Podobně mlhovkářům bez mlhy *ua*

x1bc

Hurá žárovky jsou doma no a já nic nevidím *frajer* jsem je zkusil napojit na zdroj jestli vůbec svítí. No svítí. A teď šup s nima do auta ať mají všichni kolem radost *smich*

jardaa
@x1bc: jsi blb. S takovýma světlama co na auto nepatří jsi nebezpečný všem ostatním, tím i sobě. Na každé prase se vaří voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]