Nejste přihlášen/a.
U mého FORD S-Maxe mám normální H7 žárovky. Nyní jsem viděl inzerát na prodej H7 - LED žárovky. Mohu je dát do reflektorů?
Tak S-Maxe jsem už prodal a zakoupil levnější verzi HYUNDAI Tucsona, který má v reflektorech také žárovky H7. Zdá se mi, že to svítí málo dost žlutě. Ty reflektory by ale měly být stejné jako u vybavenějších verzí s LED žárovkami, ne? Takže jejich výměna by měla být bez problémů. Nebo se mýlím?
Legálně těžko. Pokud vim, tak jediná homologovaná H7 LED je od Osramu a to ještě jen pro pár konkrétních aut + jsou nutný úpravy světel. Ostatní tam nemaj co dělat a obvykle oslňujou jak sviňa. Cajti by se na podobný oslňující kokoty měli zaměřit a na místě jim to vypínat kladivem (no dobrá, odstavit jako ohrožující, za ohrožující stav ocenit, a odjezd až po výměně za správnou žárovku nebo na odtahovce).
Podívej se co prodává, obvykle je u toho informace že to není určené na veřejné komunikace.
Pro FORD je u Philipse homologace pro C-MAX 2gen, Tourneo a Transit Connect.
U OSRAMu je k tomu ještě B-MAX, FOCUS a KUGA a S-MAX. U S-MAX je to model WA6 od roku 2015. Viz osram.cz/...
Jsem se nudil a objednal si z Aliexpresu LED H7
Zítra bych je měl mít doma na vyzkoušení tak jsem zvědavej.
Jsou bez chlazení podle prodejce jsou velikostně stejné jak běžná žárovka. Výrobce AUXITO parametry: prý 12000lm, 6500k.
Bude sranda ne?
pohoda to by musel študovat kudy co a jak. Měl jsem v jednom autě třeba osram night braker ty taky pěkně šajní a jsou legální a nikdy nikdo mě kvůli nim nestavěl.
Za dvacet let co řídím mě brali jen jednou kdysi kvůli světlům když jsem do halogenů bez dalších věcí dal HIDy a ty byli nápadné tím startovacím vehementem. Tyto ledky jsou stejné jak běžná žárovka tak pohodička
Bez čočky staré normální heligony ![]()
Ono zase těm čísílkům od číňana nevěřím. 12000lm na žárovce kde není ventrilátorek? Cha cha. Z toho tvého odkazu bych vycházel podle těchto: ledpodsviceni.cz/... a tam je napsáno, že mají 3500lm což beru jako reálné. Já je vzal pro srandu a jen pro případné zesměšnení jůtůberů co to chválí. Sada dvou těch žárovek vyšla na necelých 400kč
helemese nedalo mi to a čtu si ještě jednou popisek u těch led žárovek co jsem koupil: Lumen: 12000LM/pár, 6000LM/Žárovka
Takže jak píšeš světla bez čočky max 6000lm je v pohodě splněno ![]()
Výdrž se uvidí no. Jako vzhledem k absenci ventilátoru té životnosti taky moc nevěřím. A ohledně seřízení-kresby to mě nesejří. 99% mých jízd jsou za světla
Jasně že kresba tě nesejří, když ty vidíš a oslňování ostatních máš u p...e ![]()
Když oslňuje tak mu pouštim dálkový aby ho to trklo... Podobně mlhovkářům bez mlhy ![]()
Hurá žárovky jsou doma no a já nic nevidím
jsem je zkusil napojit na zdroj jestli vůbec svítí. No svítí. A teď šup s nima do auta ať mají všichni kolem radost ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.