Zdravím, poprosím o radu/zkušenost. Mám Octavii 2 RS "oblíbený" motor 2.0 TFSI. Do mé péče přišla cca před 3 lety a jezdila bez problému do doby, než jsem nechala udělat rozvody... po rozvodech nechtěla startovat - točilo, ale chytlo až třeba na 3-4 pokus. Servis, kde mi dělali i ty rozvody mi řekl, že to bylo vysokotlakým čerpadlem, které vyměnili. Problém však nadále zůstal, k tomu se ještě přidal další a to jakoby motor jel na tři válce. Stejný servis mi řekl, že neví čím to může být (nemluvě o tom, že jsem chtěla vyměnit všechny filtry a olej. Zaplatit si to nechali, ale před měsícem, když mi jinde měnili olejový filtr mi řekli, že snad nebyl vůbec měněný?). Zkusila jsem jiný servis, kde mi opět vyměnili to stejné čerpadlo, které se údajně rozstřelilo. Auto jezdilo cca půl roku bez problému. Pak přišla kontrolka motoru - nouzový režim. Diagnostika - nízký tlak ve vysokotlaké části paliva. Před Vánoci opět výměna čerpadla + váčky (rýha v ní nešla přehlédnout) a jako bonus zjištění, že první servis mi "musel" posunout rozvody o zub, když je dělal, jelikož to nechtělo startovat . Po téhle výměně cca 100km nájezd nesvítí žádná kontrolka, ALE pod 1.500 otáčkami můžu šlapat na plyn jak chci, ale s 5% reakcí - možná, nad 2.000 otáček "dunění" od motoru. Při sundání čerpadla - opět sjeté ♀. Octa, když nebudu počítat provozní věci jako jsou u všech aut např. brzdy, je jinak v super stavu - bez koroze, podvozek pevný, interiér bez závad. Nechce se mi dávat ji z domu, ale už si nevím rady co to může být? Případně jak by jste řešili vy? Nájezd 269.000 km
Sehnat dobrého automechanika je dnes těžší, jak sehnat dobrého zubaře. A bez něj jsou takováto a ještě k tomu fušerem napadená auta jen bezednou dírou na peníze. :-/ Takže ano, má smysl motor opravit, ale to byste musela mít toho dobrého automechanika. A toho zjevně nemáte.
Musíš sehnat dobrého motoráře ktarý zvládne najít příčinu a dát to do kupy. Nebo sehnat jiný motor.
Dátt to do ruky podobným debilům který to akorát poj...u jsou vyhozený rachy, to je už výhodnější darovat to na díly než do toho pořád sypat..
Podle popisu blbě nastavily rozvody, něco u toho pojebali ta teď jen vylejzaj na povrch následky.. Opakovaně vydřená vačka, to vypadá na abrazivo v oleji, buď špony nebo kusy karbonu... Může s tim souviset špatný časování ventilů.. Musí to vidět motorář, na dálku to je věštění z koule..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.