Hezké ráno, co se stalo když vytekla růžová kapalina, můžu nastartozdraavat?
Od:standazoch*odpovědí:17změna:
Zdravím vás všechny můj problém vznikl před hodinou, auto běželo na volnoběh a po chvíli puuuf čoud a růžová kapalina pod autem na motoru, vypnul jsem motor a zjišťoval kde je průser
No motor stále bez kapaliny nemám zrovna kde brát teď ráno, když doliji může pokračovat jízda nebo ne, nevím jestli hadička nebo jiná závada každopádně banka není prázdná
Fabia 1,4 MPI kámoš veze destilovanou vodu naleju budu číhat, no jsem tu tři hodiny doufám že nezmrzne narozdíl ode mě, kam s tou destilovanou vodou do chladiče? doplněno 13.01.24 03:51: Ještě že existuje mobilní telefon a lidi na netu co umí poradit
Vodu dolej mezi rysky v baňce (na ten vařený spoj) a až budeš vypouštět, tak dole u chladiče na hadici je krátké plastoé koleno s kohoutkem a výpustí vody na zem. Tudy pak kapalinu vypusť a měj otevřené víčko přitom.
Možná bude lepší odtah.
Vlečné oko je vplastovém boxu v rezervě. Závit je levý, takže s etočí oko do díry opačně, jako by jsi ho povoloval.
standazoch*
Už jsem zjistil že to je baňka, při lití vody začala po straně vytékat tam jak je ta klipsna,tak to bude zřejmě ten problém, děkuji za pomoc kolik mě bude stát víš odhadem?
Ta baňka má okraj s přepadem. Jestli se netrefíš do prostřední díry a chrstáš to přes okraj do vnějšího prostoru mezikruží té díry v bańce, pak ti to teče klipsnou bokem co by přepadem. To je normální.
Je to k vůli přetlakovému víčku. Tudy upoští víčko tlak nebo nasává k vyrovnání podtlaku. K tomu je ta klipsna hlavně.
No jestli bude rupla hadice podle toho bordelu na motoru nebudu muset vypouštět dole,a když doliji a neztratí se můžu popojet do servisu nebo odtah bezpodmínečně?
Záleží jestli jedeš po dálnici nebo mezi vesnicema..Těžko budeš na dálnici stavět každou chvíli a neustále dolívat vodu..Motor nesmí vařit, jinak ho zničíš..Ta voda tam opravdu bejt musí!Pokud to teče, tak je destilka zbytečná...stačí voda jakákoliv i z potoka..bez bordelu samozřejmě..
Samozřejmě tohle chápu, vždyť jsme vařili kdejakou 105 l, láhve voda voda,no jet po dálnici se mi domů nechtělo tak sem ji minul a vzal to mezi polema plácek a tam chvíli stál s bdělým motorem a nakonec mě vyzvedl taxi,tak otázka zní idiotsky ovšem odpověď bude cenná, když dostanu do ty nádržky dost Vody a co jeden km doliji další teoreticky se můžu přesunout? jedná se o obecní silnice asi 8 km,nebo nato nemyslet radši vůbec
Jestli uhlídáš uník, tak jeď. Ale jestli zavaříš, tak ten motor zničíš. Oproti Felicii má daleko tenčí blok a pořád hliníkovou hlavu (105ka měla litinovou).
Dnes jste my fakt všichni pomohli něčím co znáte, poprvé mám lepší přehled o tom českém šípu Škoda, nakonec odtah měl svůj úspěch,a teď kdo hodí něco o tom proč se roztrhla vodní pumpa, příčina následek, dík všem
asd1
Nejpravděpodobnější je že nemrzka moc nemrzkovala, ve vodní pumpě byl kus ledu nebo rosolu a pápá.
Rada dolívat vodu a jet - mrzne, než otevře termostast tak to v chladiči zamrzne, takže bude ruplej i chladič a o chvíli později uvařenej motor Dojet na čistou vodu jde když je nad nulou, v mrazech to je vražda.
bery*
Tak hlavně, jestli se toho neroztrhlo víc, než jen ta pumpa. Když jsem kdysi za skoro symbolickou cenu koupil nepojizdnou fabii s fouklym tesnenim pod hlavou a se zamrzlou vodou, bylo tam na opravu skoro všechno, co ta zamrzlá voda mohla zpusobit ... A zrovna pumpě nebylo nic.
Na pumpě je gufero. Stejně jako u Felicie. Má 1.4MPi 8v předpokládám. Lidi co mají 1.4MPi 16v nepíšou že mají MPi (většinou píšou co je na emblému na kufru).
U 8v se většinou všudemožně vytlačí mrazové zátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.