Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odlišnost zapojení OBD2 zásuvek?

Od: bery* odpovědí: 12 změna:

Ahoj, koupil jsem si jentak ze zvědavosti z číny "diagnotiku :)" s označením MS309. Jinak jsem spokojenej jak s klonem VCDS 12 , tak obyčejným modrým VAG kablíkem, tak ELM327 blouetooth/wifi (těch mám porůznu hromadu, abych je nehledal :))

Ale k problému - od týhle čínský krabičky jsem si sliboval, že by snad mohla mít 2 výhody - oproti VCDS okamžitou připravenost k použití bez vytahování a bootování noťasu a hledání kabelu kdesi v bordelu v kufru a zároveň, snad, oproti aplikacím v telefonu schopnost ukázat víc uložených chyb, ty aplikace mi obecně ukazujou asi jenom ty zásadní.

Ale ona ta krabička se zdá být úplně nanic - v okrávce 2001 podle displeje chvíli vyhledává protokol, pak se tváří připojeně, ale neukáže žádnou chybu, žádnej údaj, readiness, prostě nic. A když ji zkusím do fabie 2001 nebo feldy 98, ani se nerozsvítí. Nemá náhodou někdo zkušenost s něčím podobným? Napadlo mě, jestli třeba nemůžou být z výroby "jenom"přehozený některý drátky na jednom či druhým konci, konektor podobrým otevřít nejde, krabička jo a je tam překvapivě zapojených 8 žil, čekal jsem jen základní, u samodomo kablíku jsem si před 20 lety vystačil tušim jen se 3 nebo 4 a na feldu to fungovalo.

Zpět k předmětu dotazu - může se lišit zapojení zásuvky mezi oktávkou a fabií ze stejnýho roku, pravděpodobně včetně některýho z napájecích pinů? Případný rozdíl by mě možná navedl, kde hledat problém, pokud bych někdy našel čas se v tom krámu za 160 korun vrtat :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

4x
Felicie neumí OBD2 protokol. Fábie r.v. 2001 podle motorizace. Octavia 1 podle motorizace. U 1.6SR to ještě nefunguje, u 1.6MPI už ano.

*palec*Je to tak... Hlavně že všichni odsuzují že to nemůže být funkční... Hlavně mnoho lidí píše co si myslí a né co ví z praxe...

Protože v OBD zásuvce Octavie je jen K-linka a není tam CAN.

ELM má jen CAN a K-line neumí.

Fabia má obojí v OBD a na převod K-line do CAN vnitřní sběrnice používá BSG ve které je ntegrovaná gateway

hodnocení

0x

No a čo by ste chceli za 160 korún? Keby sa to vyrobilo v EU,tak by ste dostali len nálepku,tak máte aspoň krabičku. Ak sa chcete tomu venovať na vyššej úrovni,tak si niečo prečítajte o typoch komunikačných protokoloch,potom budete vedieť prečo to vám nefunguje.

bery*
hodnocení

Postrádám důvod, proč by to za 160 korun nemohlo fungovat. Tisíce ostatních kusů fungujou, stejně jako ty bluetooth nebo wifi krabičky za 40-100 korun. Mám jich nejmíň 6 a fungujou všechny, stejně jako VAG kabel za kilo nebo klon VCDS za 800 místo 8 tisíc (samozřejmě bez aktualizací). Nepředpokládám, že by ta krabička byla jen atrapa, deska s nějakým procesůrkem a podpůrnou bižuterií okolo v tom je a s ohledem na její strojovou velkovýroby předpokládám chybu v ruční kompletai, tedy místech, kde v číně mohlo dítě něco přehodit, studeňák nebo přehozený drátky. Mám doma už vyšší stovky objednávek z Alíku a Ebaye a odhadem 99% toho přišlo i za neuvěřitelnou cenu funkční. Samozřejmě je pravda, že tady bych za to koupil fakt tak nálepku :), celou krabičku pak dle drzosti "obchodníků" za 500 - 2000 ...

hodnocení

0x

Spálil jsem se podobně, zkoušel jsem tu kravinu rozchodit na octě z roku 2000. Až potom jsem se někde dočetl, že to umí octy od r.v 2004...:(

To ale není chyba krabičky, ale Octy, až od 2004 je OBD povinné (u dieselů)

bery*
hodnocení

A je teda možný, že krabička ve skutečnosti je funkční a problém je jen v nekompatibilitě všech tří aut, i když VCDS ve všech funguje a minimálně v oktávce (fabií a feldou si teď nejsem z hlavy jistej) jede i všech 6 různých ELM327 bezdrátových adapterů? Oktávka je 1,6/75 z 2001, fabie 1,4/44 z 2001 a felda 1,6 z 98. Mě právě zarazilo, a podle mě to poukazuje na možnou chybu v zapojení tý krabičky, že u fábie a feldy se ani nerozsvítí, takže je evidentně bez napájení..

Jen vím, že starší Octy mi nešly na Atalu a ani na Launch.. A ani na OBD rekorderu od Launch... Jinak tamto je diagnostika dle protokolu OBD, tedy tam jsou jenom chyby generované pro tento protokol, tedy chyby charakteru které nejsou v tomto rozsahu, tedy chyba konkrétního zařízení řešeného jen daným výrobcem se nezobrazí.

Je veľká možnosť,že tá krabička je funkčná,no nie na každé auto,ide o podporu jednotlivých komunikačných protokolov podľa ktorého komunikuje auto.

seka.sk/...

bery*
hodnocení

Tak mám malý update k ne/funkčnosti krabičky, která se ve fabii a feldě ani nerozsvítila. V konektoru nebyla zapojená napájecí zem, pouze signálová, po propojení pinů už svítí, ale po chvíli hledání protokolu píše něco ve smyslu neúspěchu. Někdy to musím ještě vyzkoušet ve dvojkový oktávce 2009.

bery*
hodnocení

Tak abych to rozseknul a uzavřel, v oktávce 2009 krabička, pro pochybovače navzdory pořizovací ceně 160 korun, funguje.

Komunikaci naváže během pár vteřin, ukáže výsledky readiness i uloženou chybu (sporadická chudá směs, auto je na lpg), akorát freeze frames neukázalo nic, ač mám pocit, že přes VCDS jsem tam kdysi zrovna u tý chudý směsi nějaký uložený podrobnosti zahlídnul.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]