A to auto a motorizace je tajná? Mně se VW s dvoulitrem TDI zahřeje na provozní teplotu v tomto mrazu za 5 km. Teda voda, olej ale do 10 km taky. Mám tam totiž funkční příhřev Webasto. Služební dvoulitr diesel Citroën se mi dneska na provozní teplotu zahřál po 30 km. Po 10 km teprve začal trochu znatelně topit.
Při +30 st. venku se určitě motor ohřeje; při -15 už bude problém, záleží taky na typu vozu...třeba Fiat 126p problém mít nebude. A baterie se nedobije na 100% ani v jednom případě, ze zkušenosti jednou za měsíc, dva je třeba baterii dobít; pokud to není START - STOP, tam i častěji...
Za 10km se nestihnu ohřát ani na kole...a to v létě.
V zimě po 10km (nepíšete jaké auto resp.motor a palivo)...motor jen tak tak, olej ne a nabít se baterie trochu stihne, občas dobít nabíječkou je ale je dobré tak jako tak. A jistě bude rozdíl v zimě -1°C a -15°C..
Ono něco o tom dobíjení baterie... Pokud je v kondici a u benzínu nastartují za 5 vteřin, tak z ní odeberou pouze 3.3 Wh. (200A x12V=2400Wh). U dieselu i něco více... Větší komprese + žhavení... Zbytek jede z alternátoru... Tak pokud akumulátor nepodléhá stáří, tedy samovybíjení a jiné neduhy, tak to nevidím až tak hrozně...
bery*
Ono to takhle vypadá hezky optimisticky, kdysi jsem podobně uvažoval taky, teoreticky by plná baterka měla vydržet točit motorem řádově 10-15 minut, ale zkus to Při tomhle proudu asi je účinnost přeměny chemie na elektriku zoufale nízká a možná i většina přijde nazmar přeměnou na teplo Takže na ten 1 start reálně baterka sice dodá jen ty třeba 3Wh, ale myslím, že přijde o daleko víc Wh, který v ten moment protopi uvnitř.
Benzin se ti ohřeje nafta potřebuje v mrazu dle stylu jizdy 15-20km Baterie se ti určitě nenabije tu je třeba pokud je dobra aspon jednou ročně přez noc nabit ja nabíjím před zimou a po zimě
Neohreje ani se zimní clonou a baterie ztrácí kapaCitu, snad chápeš co tio znamená... Kontrolovat baterku a dle stavu dobít, nebo riskovat že nenastartujes případně baterku přes zimu znicis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.