Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
mám teď v servisu (autorizák hyundai) svoje auto (taktéž hyundai, 3 roky staré), kde je na výměnu část předku (nic vážnýho, jen nárazník a světlo). Byla to moje blbost, nedal jsem při parkování ručku ani kvalit a auto sjelo do příkopu. Nicméně mám havarijko, takže by to mělo jít kromě spoluúčasti za pojišťovnou.
Když jsem dal auto do servisu, přijímací technik to časově odhadl na min. 10 dní (a to díly už na to objednávali předem) a na moje překvapení, proč tak dlouho, říkal, že je to kvůli uznání výše škody od pojišťovny. Tj. co jim proplatí (slíbí proplatit). Čili i když jsem jim dal plnou moc na vyřízení celé věci s pojišťovnou (Uniqa) + u pojišťovny je založena pojistná událost, neberou to jakože to opraví, mě naúčtujou spoluúčast a zbytek dají na pojišťovnu, nýbrž servis čeká, jak to pojišťovna proplatí (resp. v rámci tzv. krycího listu přislíbí proplatit) - jestli celé (mínus spoluúčast) nebo ne. No a do té doby tam auto visí jako rukojmí.
Proč se tedy ptám – řešil jste někdo, že by Vám (resp. servisu) neproplatila pojišťovna z havarijka, co měla, a museli jste s ní nebo servisem nějak handrkovat? Nemyslím, že to nastane, ale nevím, jak bych řešil situaci, kdy by mi v servisu řekli "máte to hotovo, ale pojišťovna část neuznala, takže nám musíte doplatit 20 tisíc". Předpokládám, že servis by auto jinak nevydal a pokud bych to zaplatil, tak zase pojišťovna i servis bude mít své a nebude to chtít nějak otevírat... a taky nevím, kde by byla vina (u koho to řešit), jestli to servis moc předražil nebo pojišťovna je lakomá...
Doufám, že to nenastane, ale radši se ptám předem.
Tak nakonec to dopadlo dobře, platil jsem jen spoluúčast.
Děkuji všem za Vaše rady.
Je dobré používat smluvní servisy pojišťovny, nejenže je nižší spoluúčast, ale servis si vše sám vyřídí. Rozpočet pojišťovny bývá velmi rychle - jednotky dnů.
Ano stalo. Bylo to dávno, kdy spěchající firemní auto 90km/h nabouralo do velmi pomalu jedoucího auta 20km/h za zatáčkou . Autoservis okradl, pojišťovna zlodějinu krýt nechtěla a málem byl soud.
--------------------------------------------------------
Zásadně nekupuji nic ( auta ), kde je cokoli, co se mi nelíbí buď přímo, či nepřímo.
Když bych věděl, že auto bude pojištěné u UNIQA a jiných výborných pojišťoven, tak jdu o dům dál.
Tak jako stejně v autoservisu chci vidět, že olej vytekl a byl nalit nový. Ne jen půlka a filtr utřený hardou, aby vypadal nově ... Ne? Nejde to? NASHLEDANOU ...
Ve smlouvě s úvěrovou společností je zajišťovací převod práva? NASHLEDANOU.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.