Nejste přihlášen/a.
Trochu mě přimrzla kapalina ale v nádržce byla tekutá ! A teď k otázce. Při pokusu o nastartování jsem jen na vteřinu zapnul klíček,při kterém jsem zaslechl slabé cvaknutí.Více jsem nestartoval.Mohlo dojít k přeskočení řemene? Mám strach pokus opakovat i když je venku -2. Vím že ta otázka je trochu na palici.
Kapalinu jsem měl jen do 10 stupňů.Počitám,že to zatuhlo v čerpadle ale je teď -1 stupeň mám otevřenou kapotu,tak to snad povolí.Jedná se mě jen o ten řemen.Ještě otázka.Při startování pokud je řemen prasklý,podká se to?
Otázka je opravdu na palici.
Místo otevřené kapoty by asi bylo lepší kapotu zavřít a ze spodu do prostoru motoru foukat teplovzdušným ventilátorem nebo ohřívat blok motoru horkovzdušnou pistolí.
Taky by asi pomohlo vytlačit auto na sluníčko.
A vůbec nejvíc by pomohlo, kdybys auto přetlačil do garáže aspoň trošku vyhřívané a ještě připojil nabíječku k baterii.
Když to jenom zvakne tak startér motorem ještě neotočil, takže snad nemohlo nic přeskočit.
Když praskne řemen, tak záleží v jaké poloze zůstanou ventily. A protože se ventily střídají (zavírají a otevírají), tak některé budou určitě otevřené a tak se to jistě potká.
Tak došlo k tomu nejhoršímu.Auto jsem nastartoval ale je přeskočený řemen.Takže servis.Díky za odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.